Razvpiti huligan Ivan Bogdanov še čaka na izrek kazni

Četverica srbskih huliganov, ki je bila oktobra lani pobudnik navijaških izgredov v Genovi, zaradi katerih je bila nogometna tekma med Italijo in Srbijo prekinjena in nato odpovedana, se je izognila zapornim kaznim. Razvpiti Ivan Bogdanov pa še čaka na odločitev italijanskega sodišča.

Objavljeno
02. februar 2011 18.01
Da. O., delo.si
Da. O., delo.si

Rim - Štirje srbski državljani so se pogodili in jim ne bo treba za zapahe. Namesto tega so bili izgnani iz Italije, saj jim je italijansko sodišče za pet let prepovedalo vstopiti na Apeninski polotok, poroča STA.

Strahinja Toljagić (24 let) bi moral v zaporu zaradi napada na uradne osebe preživeti dve leti, Nenad Radović (30), Goran Stanić (25) in Vladimir Dedić (28) pa po 22 mesecev, toda kljub temu so vsi že na poti nazaj domov. Italijansko sodišče jim je namreč ponudilo, da se izognejo zaporni kazni, če pristanejo na izgon iz države in petletno prepoved vstopa nazaj v Italijo.

V Italiji so zaradi navijaških izgredov v Genovi priprti še štirje srbski državljani, med katerimi je tudi Bogdanov, domnevni vodja huliganskih izgredov na stadionu Luigi Ferraris v genovski četrti Marassi, ki mu bodo začeli soditi prihodnji mesec.

Tekma med Italijo in Srbijo je bila odigrana v okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2012, ki bo na Poljskem in v Ukrajini. Tekma, ki se je igrala v Genovi, je bila zaradi divjanja srbskih navijačev prekinjena v sedmi minuti ter nato naknadno registrirana z izidom 3:0 v korist slovenskih zahodnih sosedov.

Poleg tega je bila Srbija kaznovana s tekmo igranja pred praznimi tribunami in 120.000 evri kazni. Kazen 100.000 evrov pa bo morala zaradi pomanjkljive varnosti plačati italijanska nogometna zveza.