Rokometaš aretiran zaradi samozadovoljevanja

V francoskem rokometnem klubu Montpellier je izbruhnil spolni škandal, v katerega naj bi bil vpleten eden izmed novincev.

Objavljeno
02. oktober 2013 16.18
P. Z., šport
P. Z., šport
Montpellier - Komaj se je dobro polegla lanska stavniška afera, je v rokometnem klubu iz Montpelliera izbruhnil spolni škandal.

Kot danes poroča časnik Midi Libre, so 19. septembra na parkirišču pred nakupovalnim središčem Carrefour v kraju Saint-Clement-de-Riviere severno od mesta zasačili in aretirali mladega rokometaša, domnevno novinca v moštvu, ki se je samozadovoljeval v svojem avtomobilu, opazoval mimoidoče in hkrati gledal pornografski film na pametnem telefonu.

Med aktom so ga ujele nadzorne kamere, nakar je varnostnik poklical policiste. Zaradi neprimernega razkazovanja (ekshibicionizma) mlademu športniku grozi leto zapora in 15.000 evrov kazni.

Identitete rokometaša niso razkrili. V Montpellieru sicer igrajo tudi štirje Slovenci, Vid Kavtičnik, Dragan Gajić ter od poletja Jure Dolenec in Matej Gaber. Vsi štirje so dva dni od omenjenega dogodka nastopili na ligaški tekmi. Klub je sicer po stavniški aferi, ki je med drugim omadeževala Primoža Prošta ter brata Luko in Nikolo Karabatića, dodobra spremenil igralsko zasedbo, več kot polovica igralcev je novih.

Montpellier, po treh kolih vodilni v francoski ligi, bo sicer drevi odigral tekmo v francoskem pokalu proti Dijonu, v nedeljo pa ga čaka veliki derbi v Parizu. Nekdaj serijski francoski prvak se sicer letos ni uvrstil v ligo prvakov, v kvalifikacijah ga je izločila Wisla Plock.