Ronaldo v plenicah popeljal Brazilijo do lovorike

Po uradni upokojitvi nogometne legende Ronalda na dan prihajajo do sedaj skrbno varovane skrivnosti o njegovi bogati karieri. Tako je nekdanji brazilski selektor Vanderlei Luxemburgo razkril, da je Ronaldo leta 1999 na Copa America igral v plenicah, a kljub temu zabil kar pet golov in Braziliji prinesel novo lovoriko.

Objavljeno
21. februar 2011 21.18
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Ljubljana - Brazilski nogometni virtuoz Ronaldo Luís Nazário de Lima je letos pri svojih 35. letih dokončno sklenil svojo bogato nogometno kariero. Natančno teden dni po njegovi upokojitvi pa je na dan že prišla prva anekdota iz njegove preteklosti, ki je do sedaj ostala skrbno varovana skrivnost. Nekdanji brazilski selektor Vanderlei Luxemburgo je namreč razkril, da je moral Ronaldo leta 1999 na najstarejšem reprezentančnem prvenstvu Copa America igrati v plenicah.

»Ronaldo je imel težave s kilogrami, zato smo se na vse načine trudili, da mu pomagamo izgubiti nekaj kilogramov. Reprezentančni zdravnik mu je dal neko zdravilo za prebavo, Xenical, nato pa smo si mogli izmisliti način, kako bi ga zaščiti pred nezaželjenimi "incidenti" na zelenici,« je razložil Luxemburgo.

V nadaljevanju intervjuja za ameriški časnik Daily News nekdanji brazilski selektor doda, da se je Ronaldo ob tem počutil osramočenega, a je plenice kljub temu nosil na vseh tekmah. Tisto, kar velja še posebaj poudariti, pa je dejstvo, da je izjemni brazilski napadalec na tem prvenstvu zabil kar pet zadetkov in »Selecau« pomagal osvojiti še šesti naslov Cope Americe.

Ronaldo in njegov moštveni kolega Rivaldo sta si na prvenstvu v Paragvaju tudi delila nagrado Zlati čevelj, ki jo prejme najboljši nogometaš.

Nekaj potez Ronalda iz Copa America leta 1999 si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku