Športniki s pivom do hitrejše regeneracije

Bavarska pivovarna Erdinger trdi, da je njihovo brezalkoholno pivo zadnja športna pijača za športnike, ki naj bi imela regeneracijske zmožnosti.

Objavljeno
22. februar 2011 12.35
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Portland - Predstavniki znane bavarske pivovarne Erdinger trdijo, da ima njihovo brezalkoholno pivo izotonične sestavine, ki jih sicer najdemo v športnih pijačah kot so Gatorade. Erdinger Alkoholfrei je obogaten z vitamini in ima regenerativne zmožnosti, ki športnikom pomagajo do učinkovite regeneracije po vadbi. Kar nekaj evropskih športnikov je na zmagovalnih stopničkah spilo vrček brezalkoholnega piva, nazadnje na biatlonskih preizkušnjah v ameriškem Mainu.

Predstavniki podjetja Erdinger trdijo, da gre za zelo zdrav produkt, ki je v Nemčiji številka 1 med brezalkoholnimi pivi, vse bolj priljubljen pa tudi po drugod, piše AP.

Čeprav gre za brezalkoholno pivo, vsebuje 0,5 odstotka alkohola, zato je ponekod za mlajše od 21 let vseeno prepovedano.

Erdinger je svoje pivo začel reklamirati kot športno pijačo, leta 2001 pa je v svojo reklamno kampanjo vključil triatlonce. Priljubljenost je hitro naraščala posebej v Evropi, na številnih športnih dogodkih pa so pivo delili brezplačno. »Ni slabo. Je zanimiv način kako športnike ponovno rehidrirati. Brez dvoma je to nekaj, kar športniki potrebujejo po koncu tekme ali treninga,« pa je povedal Max Cobb, predsednik ameriške biatlonske zveze.