Usainova »poosebljena zvestoba« (VIDEO)

Globoko pretresen ob izgubi dobrega prijatelja v prometni nesreči je Usain Bolt pomagal skopati grob Germainu Masonu.

Objavljeno
14. maj 2017 13.46
reu-JAMAICA
J. P.
J. P.

Kingston - Smrt na Jamajki rojenega britanskega atleta, skakalca v višino Germaina Masona, dobitnika olimpijskega srebra leta 2008 v Pekingu, ki je v 35. letu starosti preminil v hudi motoristični nesreči 20. aprila letos v Kingstonu, je močno prizadela tudi njegovega dobrega prijatelja, jamajškega šprinterskega »boga« Usaina Bolta, s katerim sta bila skupaj na usodni zabavi.

Osemkratni olimpijski zmagovalec in enajstkratni svetovni prvak je namreč v znak spoštovanja do pokojnega prijatelja včeraj v Portlandu pomagal kopati grob, posnetek njegovega lopatanja pa je prek družbenih omrežij v hipu zaokrožil po vsem svetu. »Poosebljena zvestoba,« je v komentarju pripisal eden od Boltovih sledilcev.

Mason je sicer v začetku atletske kariere, v kateri se je lahko pohvalil tudi z bronastim odličjem na dvoranskem svetovnem prvenstvu leta 2004 v Budimpešti, nastopal pod zastavo domovine Jamajke, sčasoma pa se je odločil, da bo prevzel tudi potni list očetove rojstne države in od leta 2006 nastopal kot britanski atlet.