Valbuena: Benzema me je imel za bedaka

Francoski nogometaš Mathieu Valbuena je javno spregovoril o primeru izsiljevanja, v katerega je vpleten rojak Karim Benzema.

Objavljeno
27. november 2015 14.51

Pariz - Francoski reprezentant Mathieu Valbuena je za časnik Le Monde razkril svojo plat zgodbe o primeru izsiljevanja, v katerega je vpleten tudi njegov reprezentančni soigralec  Karim Benzema.

31-letni Valbuena se je znašel v središču škandala, saj so se neznanci dokopali do njegovega posnetka s seksualno vsebino in se odločili, da bodo z njim izsiljevali francoskega nogometaša. Pri tem naj bi jim pomagal tudi Benzema, kar je Valbueno zelo presenetilo.

»Seveda sem razočaran nad Karimom Benzemajem. Njegove besede kažejo na pomanjkanje spoštovanja. Pred tem incidentom sem ga zelo cenil, zdaj pa sem ugotovil, da me je imel za bedaka. Številni ljudje bi me radi destabilizirali, a sem se dvignil nad njih, kot to vedno storim. Ne morem zagovarjati nečesa, česar ni moč zagovarjati. Sam lahko povem, da tega nikoli ne bi storil, niti svojemu najhujšemu sovražniku. Ob izbruhu škandala si nisem mislil, da je vanj lahko vpleten tudi Karim Benzema.

Benzema: Če želiš, da uničijo posnetek ...

Francoski mediji so se dokopali do posnetka pogovora med Karimom Benzemajem in Mathiueujem Valbueno, v katerem Benzema svojemu rojaku svetuje:

»Če želiš, da uničijo posnetek, se boš v Lyonu sestal z mojim prijateljem Karimom Zenatijem. Kar se mene tiče, lahko narediš karkoli. Lahko zavrneš moj predlog, saj gre za tvoje življenje, vendar sem te posvaril.«

Valbuena je o tem pogovoru povedal: »Preiskovalci niso izgubljali časa in so hitro preučili vsebino pogovora med Karimom in menoj. Policisti so mi sprva celo dejali, da ne bodo potrebovali mojega pričevanja. Sem zelo razočaran nad Karimom, ugotovil sem, da najin odnos ni tako iskren, kot se je zdelo,« je povedal Valbuena.