Ah, te preklete vratnice!

Redko se zgodi, da je vratar ob trku v vratnico ob dvoje zob, še redkeje, da ekipa v enem napadu trikrat zatrese okvir vrat.

Objavljeno
20. september 2013 13.17
SOCCER-CHAMPIONS/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Dve zgodbi, obe neverjetni, vsaka boleča na svoj način, pa z istim skupnim imenovalcem: nogometno vratnico. Prav neverjeten pripetljaj se je zgodil v povratnem četrtfinalnem dvoboju azijske lige prvakov v Dohi med domačo Lekhwiyo in trenutno vodilnim moštvom kitajskega prvoligaškega tekmovanja Guangzhou Evergrande. Pustimo ob strani, da so gostje, ki jih vodi sloviti Italijan Marcello Lippi, zmagali s 4:1 in se s skupnim izidom 6:1 prebili v polfinale, gledalce je namreč še najbolj navdušil napad katarskih predstavnikov, ki resda niso zatresli tekmečeve mreže, so pa iz treh zaporednih poskusov v razmaku petih sekund kar trikrat zadeli okvir vrat - najprej po poskusu z razdalje, nato še dvakrat po strelih z glavo. Tako neučinkovito zaključene akcije res ne vidiš vsak dan.

Bližnjega srečanja z vratnico pa zlepa ne bo pozabil niti vratar finalista lige prvakov iz prejšnje sezone Borussie iz Dortmunda Mitchell Langerak. Rezervni čuvaj mreže je namreč v obračunu prvega kola nove sezone elitnega klubskega tekmovanja stare celine z Napolijem pri (neuspešnem) poskusu posredovanja z obrazom butnil v okvir vrat in si zlomil prednja dva zoba. Za Avstralca je bil to ognjeni krst v ligi prvakov, vskočil je v zadnjih trenutkih prvega polčasa kot zamenjava za standardnega Romana Weidenfellerja, ki si je zavoljo posredovanja z roko zunaj kazenskega prostora prislužil rdeč karto.

V spodnjih videoposnetkih si oglejte nesrečno akcijo katarskega moštva, ki se je končala s tremi streli v vratnico in brez gola, ter še bolj nesrečno (in predvsem boleče) posredovanje Mitchella Langeraka.