fizioterapevt z bravuroznima obrambama razgrel strasti

Bizarni dogodek na nogometni tekmi v Braziliji: fizioterapevt se je prelevil v vratarja in mrežo ohranil nedotaknjeno.

Objavljeno
10. september 2013 16.03
uho*nogomet- Svica trening
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Nižjeligaške nogometne tekme z vseh koncev sveta so ponudile že številne komične in težko verjetne anekdote, dvoboj moštev Tupi in Aparecidense v brazilski »serie D« pa je postregel z bizarnim vložkom, ki je kajpak krepko razgrel strasti.

V 89. minuti je bil izid izenačen (2:2), gostitelji pa so imeli sijajno priložnost za zmago. Čuvaj mreže Aparecidenseja je bil že na kolenih, gledalci so domala že videli, kako se trese mreža, v zadnjem hipu pa se je od nikoder na golovi črti pojavil fizioterapevt gostujočega moštva Romildo Fonseca da Silva, se prelevil v priložnostnega vratarja in z dvema bravuroznima obrambama ohranil mrežo svojega moštva nedotaknjeno.

Brazilci so po naravi vročekrvni, zato ni čudno, da so se nogometaši Tupija pognali v lov za bizarnim junakom, ki pa jo je še pravočasno popihal v garderobo, tekmecem pa se je opravičil po tekmi. Ti seveda njegove poteze niso sprejeli z razumevanjem.

»Ni mi žal, ker sem to storil iz ljubezni do kluba,« je pojasnjeval takoj po koncu tekme, po nekaj dneh pa zamenjal ploščo: »Družina in jaz živimo v strahu. Zvoni nam telefon, grozijo mi s smrtjo. Žal mi je za potezo, ki sem je sporil, ne bo se več ponovila.« Ali klub morda razmišlja o tem, da bi ga uvrstil tudi v igralski kader, morda za rezervnega vratarja, pa lokalni mediji ne poročajo.

V spodnjem videoposnetku si oglejte, kako je brazilski fizioterapevt-vratar razgrel strasti na nižjeligaški tekmi.