izgubljen na stopnicah

Strelec dveh golov za Coritibo v dvoboju brazilskega nogometnega DP bi se lahko med proslavljanjem grdo polomil.

Objavljeno
19. september 2014 12.15
ap*TOPIX BRAZIL PARAGUAY LIBERTADORES CUP
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Curitiba - Prvoligaško nogometno tekmovanje v Braziliji rado polni časopisne stolpce z zanimivimi pripetljaji, ki spremljajo sicer zelo izenačene ligaške obračune. Tako si bo v 22. kolu senzacionalno domačo zmago Coritibe nad trenutno drugouvrščenim Sao Paulom (3:1) bržkone še posebej zapomnil 20-letni Kamerunec Diederrick Joel Tagueu Tadjo, ki ga je klubu za to sezono posodila Londrina. Ne le, da se je dvakrat vpisal med strelce, njegovo veseljačenje po prvem doseženem golu bi se lahko kaj žalostno končalo.

Nič nenavadnega ni, da strelci po doseženih zadetkih preskočijo reklamne panoje za golovo črto in stečejo v objem navdušenih navijačev. Tudi Tadjo je želel storiti tako, a se mu ni posrečilo. Čeprav so ga varnostniki opozarjali, naj tega ne stori, je preskočil oglasno tablo - nato pa za nekaj dolgih sekund izginil. Štadion je obnemel, a se je nesrečnež v spremstvu redarjev kmalu spet prikazal. Ni namreč vedel, da so za ogrado stopnice, ki vodijo v kletni tunel, zato je bil njegov pristanek kajpak trd in boleč (v zgornjem videoposnetku).

Ne zgodi pa se vsak dan niti, kar se je pripetilo v derbiju začelja med Botafogom in Bahio (2:3). Domače moštvo je namreč obračun končalo z zgolj osmimi igralci na terenu, saj je trojici sodnik pokazal rdeče kartone. V zgolj dveh minutah razmaka, v 57. in 59. minuti, sta drugič porumenela Luis Alberto Ramirez in strelec obeh domačih golov Emerson Sheik, v sodnikovem dodatku pa še Julio Cesar. Kljub vsemu so se gostje v »polni postavi« novih treh točk veselili šele v zadnjih izdihljajih, v 90. minuti je namreč odločilni gol prispeval Branquinho.