šov Rodmana v Severni Koreji

Pred eksibicijsko košarkarsko tekmo je krontroverzni Dennis Rodman tudi zapel severnokorejskemu voditelju.

Objavljeno
09. januar 2014 11.30
APTOPIX North Korea Rodman
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Pjongjang - Severnokorejski voditelj Kim Jong Un te dni praznuje rojstni dan, s posebnim »darilom« prijateljsko ekshibicijsko tekmo pa ga je presenetil ameriški košarkarski zvezdnik Dennis Rodman. Še preden se je tekma začela, je Rodman v mikrofon tudi zapel Vse najboljše.

Videoposnetek je nemudoma zaokrožil po spletu, nad Rodmanom pa zlasti v njegovi domovini niso preveč navdušeni. »Mislim, da je idiot. Ampak nevaren idiot, ker reklamira verjetno enega najbolj brutalnih in norih mož na svetu,« je denimo komentiral ameriški senator John McCain.

Rodman je na tekmi odigral en polčas, nato pa se je na tribuni pridružil voditelju, s katerim sta prijetno kramljala in kadila. Ekipa Severne Koreje je sicer s 47:39 v prvem polčasu premagala nekdanje zvezdnike lige NBA, v drugem polčasu pa so se igralci pomešali, na koncu je bela ekipa s 63:54 premagala zeleno.

Za ameriškega košarkarja je to že četrti obisk Severne Koreje v zadnjih 12 mesecih, tokrat pa je na ekshibicijsko tekmo zraven pripeljal še nekdanje soigralce Kennyja Andersona, Cligga Robinsona, Vina Bakerja, Douga Christieja, Craiga Hodgesa in Charlesa Smitha.