Woods kaznovan še zaradi pljuvanja

Nekdaj najboljši golfist na svetu Tiger Woods po številnih seksualnih aferah, ki so v preteklem obdobju odmevale v javnosti, nikakor ne najde poti na zmagovalna pota. Poleg tega, ga bo zaradi pljuvanja na turneji Dubaj Desert Classic doletela tudi finančna kazen.

Objavljeno
14. februar 2011 19.57
D. O., delo.si
D. O., delo.si
Ljubljana - Ameriški golfist je namreč po slabo izvedenem zaključnem udarcu jezno reagiral in pljunil na zelenico, kar je očitno razburilo vodstvo turneje. »Direktor turnirja Mike Stewart je opravil pregled incidenta in presodil, da je v temu primeru šlo za kršitev naših pravil primernega obnašanja,« se je glasilo uradno sporočilo za javnost. Kazen za omenjeni prekršek naj bi znašala od 250 do 10.000 funtov, kar za Woodsa sicer ne predstavlja bogastva, a mu je ponovno prineslo nekaj nezaželene medijske pozornosti.

Pred časom je namreč Woods polnil naslovnice svetovnih medijev, ko so v javnost prišle številne pikantne podrobnosti o njegovih skokih čez plot. Rezultat seksualnih afer je bil za Woods uničujoč, saj ga je zapustila žena Elin Nordegren, izgubil je številne pokrovitelje, očitno pa sledil tudi velik padec v njegovi formi. Turnejo v Dubaju je namreč končal na skromnem 20 mestu, čeprav je v preteklosti tu že prišel do dveh zmag. O njegovi slabi formi priča tudi dejstvo, da mu na zadnjih 17 turnirjih ni uspelo priti do nobene zmage.

To pa tudi ni prvič, da so organizatorji golf turnirja kaznovali Woodsa zaradi pljuvanja, saj je do podobnega »incidenta« prišlo pred dobrim letom dni, ko so televizijske kamere posnele njegovo preklinjanje in pljuvanje po slabo izvedenem udarcu. Woods je sicer za ponovni nastop na omenjeni turneji, kjer je leta 2006 in 2008 prišel do zmage, prejel kar okoli dva milijona evrov, mnogi ljubitelji golfa pa so mu zamerili, ker po odigranih tekmah ni želel podeliti nobenega avtograma.