Zaradi pralnega stroja na sodišče

Saj ni res, pa je: Karl Erjavec in Špela Pretnar sta se odločila za medsebojni tožbi zaradi pralnega stroja in vhoda v stanovanje.

Objavljeno
23. september 2014 16.54
SLO., LJ., SPELA PRETNAR IN KARL ERJAVEC, 18.9.2014, FOTO: DEJAN JAVORNIK
Š. R.
Š. R.

Saj ni res, pa je, bi lahko zapisali ob novici, da sta se zunanji minister Karl Erjavec in nekdanja alpska smučarka Špela Pretnar odločila za medsebojni tožbi zaradi pralnega stroja in vhoda v stanovanje. Delita si namreč hodnik v stavbi v stari Ljubljani, kjer je imela nekdaj domovinsko pravico Erjavčeva mama. Stanovanje je pozneje razdelila na dva dela, med sina in hčer, slednja pa je svojega prodala Pretnarjevi.

Nič nenavadnega, če se med novo lastnico in Erjavcem pred časom ne bi vnel spor, ker je minister na hodnik postavil pralni stroj in, kot zatrjuje Pretnarjeva, otežil dostop do njenega doma. Ker tega nista mogla rešiti po mirni poti, sta se podala na sodišče, pri čemer tudi Erjavec toži sosedo, ker želi, da si v zgradbi naredi vhod z druge strani. Nič čudnega, da je tožarjenje eden priljubljenih slovenskih konjičkov, ko pa zgled dajejo celo tisti, ki državo vodijo.