Nogometašice že pričele z olimpijskimi igrami

Švedska je z 1:0 premagala Južno Afriko, zmagale tudi branilke naslova Američanke. Danes bodo pričeli še nogometaši.

Objavljeno
03. avgust 2016 21.47
Rio Olympics Soccer Women
Š. Ro., A. V.
Š. Ro., A. V.

Rio de Janeiro - Čeprav se bodo olimpijske igre uradno začele v petek z uradnim odprtjem, se je na nogometnih igriščih akcija že začela. Švedska ženska nogometna reprezentanca je dosegla prvo zmago na igrah, na prvi tekmi nogometnega turnirja je z 1:0 premagala Južno Afriko.

Pogled na tribune ni bil sicer nič kaj olimpijski, saj je na štadionu za 60.000 ljudi zevala praznina na sedežih, kar organizatorjem gotovo ni v ponos za prvo tekmo letošnjih OI. A gotovo bo že drugače jutri, ko bo prvo tekmo odigrala domača moška nogometna reprezentanca z zvezdnikom Neymarjem na čelu.

Na prvi tekmi je edini gol v 76. minuti zabila Nilla Fischer, ko je južnoafriška vratarka Roxanne Barker slabo posredovala pri podaji.

V isti skupini E so Brazilke s 3:0 odpravile Kitajsko. Branilke naslova ZDA so v skupini G z 2:0 ugnale Novo Zelandijo. Najvišjo zmago so dosegle Nemke, kar s 6:1 so ugnale Zimbabve.

Že danes bodo aktivni tudi moški. Ob 18. uri se bosta pomerila Irak in Danska, ob 23. uri bo derbi med Portugalsko in Argentino.

Olimpijski nogometni turnir, ženske, 1. kolo:

Skupina E:
Rio de Janeiro: Švedska - JAR 1:0 (0:0)
Rio de Janeiro: Brazilija - Kitajska 3:0 (1:0)

Skupina F:
Sao Paulo: Kanada - Avstralija 2:0 (1:0)
Sao Paulo: Zimbabve - Nemčija 1:6 (0:2)

Skupina G:
Belo Horizonte: ZDA - Nova Zelandija 2:0 (1:0)
Belo Horizonte: Francija - Kolumbija 4:0 (3:0)