Olimpija Bežigrad odslej NK Olimpija Ljubljana

Nogometni klub Olimpija Bežigrad je sporočil, da se po sklepu upravne enote Ljubljana odslej imenuje NK Olimpija Ljubljana.

Objavljeno
05. marec 2008 13.45
Ljubljana - Nogometni klub Olimpija Bežigrad je sporočil, da se po sklepu upravne enote Ljubljana odslej imenuje NK Olimpija Ljubljana. Klub bo z novim imenom nastopal že v spomladanskem delu prvenstva v tretji slovenski nogometni ligi, ki se bo pričel 15. marca.

V sporočilu za javnost so iz kluba pojasnili, da je upravna enota Ljubljana 3. marca izdala sklep, s katerim se NK Olimpiji Bežigrad dovoljuje preimenovanje v NK Olimpija Ljubljana. "V register društev, ki se vodi pod zaporedno številko 3632, se vpiše sprememba imena iz Nogometni klub Bežigrad v Športno društvo Nogometni klub Olimpija Ljubljana," so v sporočilu za javnost citirali obrazložitev sklepa.
S tem so se izpolnila pričakovanja in želje kluba ter njegovih navijačev, ki so ime NK Olimpija Ljubljana izglasovali na občnem zboru kluba 15. novembra 2006, na tej osnovi pa je klub vložil vlogo za spremembo imena kluba na UE Ljubljana, so še zapisali v sporočilu za javnost.

"Pridobitev uradnega dovoljenja za uporabo imena Olimpija je dobra novica tako za klub kot naše igralce v vseh selekcijah, nogometne navijače in mesto Ljubljana. Za vse v klubu pa hkrati predstavlja tudi dodatno motivacijo in zavezo k nadaljnjemu trdemu delu in čimprejšnjemu napredovanju članskega moštva v prvo slovensko nogometno ligo. Na ta način bo ime Olimpija dobilo polni pomen," je dejal direktor kluba Aleš Remih.