Olimpija blizu hokejskemu naslovu

Hokejisti ZM Olimpije so v četrti finalni tekmi državnega prvenstva premagali BR Slavijo z 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) in skupno povedli s 3:1 v zmagah. Moštvi igrata na štiri zmage, naslednja, morda že odločilna tekma, pa bo v nedeljo spet v dvorani Tivoli.

Objavljeno
23. marec 2007 22.00
Zavarovalnica Maribor Olimpija - Banque Royale Slavija 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
Ljubljana - Na četrto tekmo finala je BR Slavija, ki je spet formalno gostila Ljubljančane v dvorani Tivoli, pripeljala tri okrepitve: igralca Acroni Jesenic Luka Žagar in Gregor Polončič ter dosedanji član Alfe Bojan Zajc so, potem ko so se na hitro registrirali kot člani klubov v tujini, pred iztekom sezone oblekli še črno-rumene drese. Poleg njih pa je prvič v finalu zaigral še poškodovani Jaka Avgustinčič, tako da se je Slavija lahko zeleno-belim zoperstavila z močnejšo postavo.

Vsaj v prvem delu se okrepitve niso poznale, saj je bila Olimpija boljša. Ljubljančani so tudi povedli, potem ko je Gregor Slak odbiti plošček pospravil v mrežo Anžeta Ulčarja. Pri Slaviji sta imela priložnosti Uroš Peruzzi in Mare Kumar, Založani pa niso izkoristili minute in pol prednosti z dvema igralcema ob koncu tretjine.

Na začetku drugega dela je zapretila Slavija, Polončič je zadel zunanji del vratnice, sredi tekme pa je Dejan Kontrec lepo podal pred prazen gol Olimpije, vendar v bližini ni bilo nobenega od njegovih soigralcev, da bi plošček potisnil v gol. A so Založani dve minuti kasneje vendarle izenačili, ko je ob igralcu več natančno meril Uroš Peruzzi. Toda hokejisti Olimpije so se hitro vrnili, saj je že tri minute kasneje Egon Murič z učinkovito podajo lepo zaposlil Andreja Hebarja, ta pa je s silovitim strelom pod prečko premagal Ulčarja.

Ljubljančani so ob zanje ugodnem izidu v zadnjem delu hitro začeli z bolj obrambno igro. Pobudo so prepustili tekmecem in se zanašali na odličnega vratarja Klemna Mohoriča. Ta je nekajkrat zelo dobro posredoval, predvsem v 44. minuti, ko je Domen Lajevec preigral nasprotnikove branilce in natančno streljal z nekaj metrov, vendar je vratar Olimpije njegov strel ubranil. Za Olimpijo je imel najlepšo priložnost Šivic, toda tudi Ulčar je bil zbran. Tri minute pred koncem bi lahko Egon Murič odločil zmagovalca, a sta prodor in podaja Šivica ostala neizkoriščena. Slavija je v zadnjih dveh minutah spet silovito pritisnila, vendar je trener Matjaž Mahkovec nerazumljivo šele 15 sekund pred koncem iz gola potegnil Ulčarja in ga nadomestil s šestim igralcem v polju. Založanom je tako za kaj več od nevarnega strela Pavlina nekaj sekund pred iztekom tekme zmanjkalo časa.