Olimpija brez težav do zmage

Kar je bil pred pol leta osrednji slovenski košarkarski derbi, je bil zdaj lahkoten sprehod Uniona Olimpije do sedme zmage, s katero so Tivolčani prišli do 50-odstotnega izkupička v ligi NLB.

Objavljeno
16. december 2006 21.00
Aleksandar Jevdič in Miha Zupan
Ljubljana - Košarkarji Uniona Olimpije so v 14. krogu lige NLB premagali Geoplin Slovan z 91:70 (22:19, 49:39, 72:52).

Kar je bil pred pol leta osrednji slovenski košarkarski derbi, je bil zdaj lahkoten sprehod Uniona Olimpije do sedme zmage, s katero so Tivolčani prišli do 50-odstotnega izkupička (7-7) v ligi NLB. Geoplin Slovan na drugi strani je doživel deveti zaporedni poraz, skupno že trinajstega, tako da ostaja prikovan na dnu razpredelnice.

Vodstvu Geoplina Slovana oziroma direktorju kluba Janezu Rajglju so bili namenjeni transparenti na tribunah dvorane Tivoli s pozivi za čimprejšnjo rešitev zapleta okoli Mihe Zupana, ki je tekmo ekip, med katerima je razpet, spremljal med gledalci. Ti so z izjemo nekaj atraktivnih zabijanj Marka Miliča videli bore malo kakovostne košarke, saj je bila razlika med ekipama prevelika. Le prvih petnajst minut dvoboja je ponudilo nekaj izenačene igre (31:31), nato pa je Union Olimpija prestavila igro na višje obrate, dobila prvi del z desetimi točkami prednosti, in se v nadaljevanju hitro približala 20 točkam naskoka. Zadnja četrtina je bila priložnost za oba trenerja, da sta preizkusila mlajše igralce in hkrati odpočila nosilce igre.

Union Olimpija bo v naslednjem tednu dvakrat gostovala. V sredo v devetem krogu evrolige pri rimski Lottomatici, v soboto pa v 15. krogu lige NLB pri podgoriški Budučnosti. Geoplin Slovan bo v naslednjem krogu gostil domžalski Helios.