Olimpija - CM Celje 4:2

Nogometaši Olimpije so v tekmi 8. kroga 1. SNL doma premagali CM Celje s 4:2. Robert Pevnik je z zmago proti "svojemu" klubu uspešno debitiral na klopi ljubljanske Olimpije.

Objavljeno
12. september 2009 23.37
Mo. B. /STA
Mo. B. /STA
Ljubljana - Nogometaši Olimpije so v tekmi 8. kroga 1. SNL doma premagali CM Celje s 4:2 (0:1). Robert Pevnik je z zmago proti "svojemu" klubu uspešno debitiral na klopi ljubljanske Olimpije. Njegovi varovanci so do četrte letošnje zmage prišli povsem zasluženo, saj so bili boljši ves čas tekme. Njihova premoč je bila v prvem polčasu jalova, v drugem pa se jim je odprlo, podobno kot na prejšnji domači tekmi proti Domžalam. Dosegli so štiri gole, v napadalnih akcijah je blestela naveza Davor Škerjanc - Sebastijan Cimerotič - Senad Tiganj.

Več kot 1000 gledalcev je v Šiški videlo dva različna polčasa. V prvem je bilo zanimivih dogodkov malo, priložnosti praktično ni bilo, edini gol, ki so ga dosegli gostje, pa je padel iz prekinitve. V 12. minuti je Enej Lovrečič izvedel prosti strel z leve strani, podal močno žogo v sredino, čeprav se je pred golom ni dotaknil nihče, pa je presenetila pokritega vratarja Jana Oblaka in končala v njegovi mreži. Ljubljančani so po zadetku vse moči usmerili v napad, a izrazitih priložnosti si niso pripravili.

Zato pa je bilo povsem drugače po odmoru. Pevnik je zadel z menjavama, ko je v slačilnici pustil Davorja Bubanjo in Roka Roja, v igro pa poslal Tignja in Agima Ibraimija. Njegovo moštvo je postalo nevarnejše, že v 51. minuti pa je po hudi napaki Celjanov tudi izenačilo. Gostje so pred svojim kazenskim prostorom podarili žogo Cimerotiču, ki se je v svojem slogu sprehodil do gola, preigral vratarja Amela Mujčinovića in poslal žogo v mrežo. Olimpiji je gol dal krila, medtem ko je v vrstah Celjanov zavladala panika. Posledica tega je še drugi gol zelenobelih, akcijo Cimerotiča in Tignja je v 57. minuti z lepim strelom zaključil Škerjanc.

A s tem razburljivosti ni bilo konec, že v 62. minuti je bil izid spet izenačen. Miroslav Cvijanović je v kazenskem prostoru igral z roki, sodnik Damir Skomina je pokazal na belo točko, ki jo je v zadetek spremenil Uroš Korun. Toda gostiteljev to ni zmedlo. Nadaljevali so ofenzivo, Gabrijel Da Silva je zadel okvir vrat, Tiganj je bil v svojem prvem poskusu nenatančen, saj je streljal čez gol, uspešnejši je bil nekaj minut pozneje. Zadeti mrežo mu niti ni bilo težko, saj je večino dela opravil Škerjanc. Tiganj in Cimerotič sta zaslužna še za nekaj nevarnosti, svojo priložnost za izenačenje pa so imeli tudi gostje. Aljaž Horvat se je v 89. minuti sam znašel pred vratarjem Oblakom, a mu je slednji strel ubranil. Kazen je prišla v sodnikovem podaljšku, ko je po napaki Mujčinovića Tiganj skoraj s polovice igrišče v slogu Mileta Ačimovića (legendaren gol proti Ukrajini) postavil končni izid.