Olimpija iz Rima s porazom

V tekmi 9. kroga košarkarske evrolige skupine B je Union Olimpija pri Lottomatici v Rimu izgubila s 74:84 (11:21, 33:47, 43:58).

Objavljeno
21. december 2006 00.00
Rim - V tekmi 9. kroga košarkarske evrolige (skupina B) je Union Olimpija pri Lottomatici v Rimu izgubila s 74:84 (11:21, 33:47, 43:58).

S sedmim porazom, tokrat proti neposrednemu tekmecu v spodnjem delu razpredelnice skupine B, so Ljubljančani dokončno zapravili vse možnosti za preboj v drugi del tekmovanja. Z izkupičkom 2-7 so ostali osamljeni na zadnjem mestu, medtem ko se je Lottomatica s tretjo zmago povzpela med kandidate za Top 16.

Dejstvo, da bi lahko Union Olimpija z morebitno zmago pobegnila z dna lestvice in se aktivno vključila v boj za drugi del evrolige, je slabo vplivalo na ljubljanske košarkarje. Brez značilne borbenosti, ki jih krasi v domači dvorani Tivoli, in želje po uspehu so bili že v štartu v podrejenem, praktično izgubljenem položaju. Motivirani Italijani, čeprav brez Bodiroge, ki je večino tekme zaradi bolezni spremljal s klopi, so po petih minutah igre vodili s 13:5 in tudi rošade v igralskem kadru trenerja Okorna niso prinesle sprememb. Lottomatica je kot za šalo pobirala odbite žoge v napadu in zadevala iz drugih ali tretjih poskusov ter višala razliko (21:9). Kanček upanja za Ljubljančane je posijal sredi druge četrtine, ko se je pri izidu 33:27 razlika razpolovila, a le za trenutek, saj je bilo dve minuti pozneje spet plus 12 (39:27). Štirinajst točk zaostanka ob odmoru, predvsem pa podrejenost Uniona Olimpije v vseh pogledih, je še dodatno poglobilo zaskrbljenost pred nadaljevanjem.

Drugi polčas je bil zrcalna slika prvega. Torej zelo slaba igra Uniona Olimpije in nič kaj prepričljiva predstava Lottomatice, toda še vedno dovolj dobra za mirno nadzorovanje dogodkov na parketu. Prav dolgočasno, hkrati seveda tudi žalostno, je bilo spremljati, kako so Italijani brez težav držali naskok okoli petnajstih točk ter se na trenutke prav poigravali z nasprotnikom. Tretji del igre se je končal z rezultatom 58:43, počakati pa je bilo treba še tri minute, da je Union Olimpija dosegla 50. točko. Rimljani so bili tedaj pri 64 in na poti do zanesljive zmage. Košarko so nehali igrati že pred zaključkom tekme, tako da so gostom omogočili dostojen poraz in nižji zaostanek kot na prvi tekmi v Ljubljani.

Po štirinajstdnevnem premoru bodo Ljubljančani ponovno gostovali. Tretjega januarja jih čaka še mnogo težja preizkušnja pri Panathinaikosu v Atenah.