Olimpija izgubila po podaljšku

Krizi Uniona Olimpije ni videti konca. Potem ko imajo Ljubljančani v evroligi zgolj še teoretične možnosti za preboj v drugi del tekmovanja, so v nemilosti tekmecev tudi v ligi NLB.

Objavljeno
13. januar 2007 21.14
Široki Brijeg - Košarkarji Uniona Olimpije so v 17. krogu lige NLB po podaljšku izgubili S Širokim Brijegom s 97:98 (23:26, 45:48, 66:64, 87:87).

Krizi Uniona Olimpije ni videti konca. Potem ko imajo Ljubljančani v evroligi zgolj še teoretične možnosti za preboj v drugi del tekmovanja, so v nemilosti tekmecev tudi v ligi NLB. Na gostovanju v Širokem Brijegu so doživeli "jubilejni" deseti poraz in si tako močno omejili možnosti za preboj v končnico.

Nekaj je hudo narobe, če ekipa zadane šestnajst trojk, a vseeno ostane praznih rok. Union Olimpija jih je dosegla iz 35 poskusov, kar je podatek več, da igralci iz tekme v tekmo igrajo bolj za lastno statistiko, kot moštveno korist. Običajno se tovrstni pristop maščuje in tudi Unionu Olimpiji se je. Teemu Rannikko, znova najboljši posameznik v vrstah zmajev, je v zadnjem napadu rednega dela s trojko izenačil izid in izsilil podaljšek, v zaključku dodatnih petih minut je bil spet najboljši na parketu, žal pa Erden Arslan zadnji poskus domačinov zaustavil s prekrškom. S črte prostih metov je usodo Uniona Olimpije zapečatil McLinton.

Union Olimpija bo v sredo v 12. krogu evrolige gostovala pri Partizanu, naslednjo tekmo v ligi NLB pa bo odigrala v nedeljo v dvorani Tivoli proti Ciboni.