Olimpija prijetno presenetila

Senzacija v Tivoliju. Razpadajoča zasedba Uniona Olimpije je nepričakovano visoko premagala vodilno ekipo lige. Zmaga z 22 točkami razlike je najvišji uspeh Uniona Olimpije v osemnajstih krogih.

Objavljeno
21. januar 2007 23.25
Ljubljana - Košarkarji Uniona Olimpije so v 18. krogu lige NLB premagali Cibono z 91:69 (26:18, 51:36, 75:60).

Senzacija v Tivoliju. Razpadajoča zasedba Uniona Olimpije je nepričakovano visoko premagala vodilno ekipo lige. Zmaga z 22 točkami razlike je najvišji uspeh Uniona Olimpije v osemnajstih krogih, hkrati pa najvišji, šele četrti poraz Cibone.

Ovacije gledalcev, ki so jih bili deležni igralci Uniona Olimpije po koncu tekme, zgovorno pričajo o velikem presenečenju in veliki zmagi. Cibona je v štiridesetih minutah le enkrat vodila, na koncu pa zaostala v prav vseh elementih igre. Ljubljančanom se ni poznala vrzel po odhodih Miliča in Arslana v Španijo, saj so skoraj vsi varovanci trenerja Okorna presegli pričakovanja in odigrali najboljšo tekmo sezone. Rannikko je v prvem polčasu dosegel 16 točk (na koncu 23 točk, 8 podaj, 5 skokov), Jurkovič je tekmo končal z 18 točkami (9 skokov), Rizvič s 16 (7 skokov, 3 podaje), Čebular in Markoišvili pa sta jih dosegla po 13. Zmaga Uniona Olimpije v drugem polčasu ni bila niti za trenutek pod vprašajem. Cibona se je le enkrat "spustila" pod deset točk zaostanka (67:58), a so domačini do konca tretje četrtine vzpostavili razliko 15 točk iz odmora.

Union Olimpijo v prihodnjem tednu čakata dve težki preizkušnji. V četrtek bo v predzadnjem krogu evrolige gostila evropskega podprvaka iz Izraela, v soboto pa bo gostovala v Vršcu pri Hemofarmu.