Olimpija v Leverkusen s tremi goli zaostanka

Rokometašice Olimpije so v prvi tekmi tretjega kroga na domačem igrišču izgubile proti Bayer Leverkusnu z 21:24 (9:11). Olimpijina igra je slonela na reprezentantki Maji Šon, ki je mrežo zatresla kar 14-krat.

Objavljeno
01. november 2009 18.37
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA
Ljubljana - Rokometašice Olimpije so v prvi tekmi tretjega kroga evropskega pokala EHF na domačem igrišču izgubile z nemškim Bayerjem iz Leverkusna z 21:24 (9:11). Povratna tekma bo v nedeljo, 8. novembra, v Leverkusnu.

Nemške "farmacevtke" so bile v drugem krogu pokala EHF usodne za igralke Celeie Žalec, po nedeljski prvi tekmi tretjega kroga v Tivoliju pa je bolj ali manj že jasno, da bodo izločile še ene slovenske predstavnice - rokometašice ljubljanske Olimpije. To niti ni presenetljivo, Ljubljančanke so se v zadnjem času - bolj kot s športnimi načrti - ukvarjale z eksistencialnimi vprašanji, saj od letošnjega marca še niso prejele nobenega mesečnega dohodka, pod velikim vprašajem pa je celo obstoj nekoč velikega slovenskega rokometnega kluba, ki je leta 1997 osvojil pokal EHF.

 

Ljubljanska zasedba je bila v obračunu s trenutno drugouvrščeno ekipo nemškega prvenstva po rezultatski plati vseskozi v inferiornem položaju, ob bolj zbrani in raznovrstni igri v napadu - v prvem polčasu je igra slonela le na reprezentantki Maji Šon, ki je dosegla sedem od skupno devetih golov - pa bi se lahko resneje upirale Bayerju. Nemke v prvem polčasu niso pokazale kakovostne igre, v obdobju od 12. do 23. minute denimo sploh niso premagale domače vratarke Branke Zec, v celoti pa so bile vendarle za odtenek boljše od Ljubljančank.

 

V drugem polčasu se je na tivolskem parketu odvijal podoben scenarij: neprepričljive igralke iz Leverkusna so vseskozi imele manjšo prednost, ki bi jo Ljubljančanke v primeru urejene klubske politike - velja omeniti, da so klub v začetku sezone zaradi slabega finančnega položaja zapustile Tanja Oder, Miša Marinček, Katja Čerenjak, Nuša Skutnik, Špela Kogovšek, Mateja Ivanc in Dolores Naglič, na seznamu poškodovanih pa je dirigentka igre Neža Mitruševska - bržkone zlahka nadoknadile, tako pa ni bilo prave volje, želje, ...

 

Še najbolj je na klubske težave "pozabila" Šonova, s 14 goli prva dama tekme. Navzlic temu so imele Ljubljančanke dvakrat možnost, da izid izenačijo, tako v 49. kot 54. minuti pa se to ni zgodilo zaradi napak Anje Argenti. Prvič je prestopila, drugič pa naredila prekršek v napadu.