Olimpija zopet močnejša od Jesenic

Hokejisti jeseniškega Acronija so v 10. krogu drugega dela državnega prvenstva na Jesenicah izgubili z ZM Olimpijo.

Objavljeno
08. marec 2007 22.08
Prvi hokejski derbi v letošnji sezoni se je končal z neodločenim izidom
Jesenice - Hokejisti jeseniškega Acronija so v 10. krogu drugega dela državnega prvenstva na Jesenicah izgubili z ZM Olimpijo s 3:5 (1:1, 1:2, 1:2).

Jeseniške hokejiste je v boj za veliki finale vodila le zmaga proti večnim tekmecem iz Ljubljane, a so mladi Železarji morali vnovič stisniti roko tekmecem za zmago. Kljub temu bi se tekma lahko končala drugače, če ne bi domači hokejisti v obdobju med 34. in 36. minuto naredili treh prekrškov, kar so gosti izkoristili in z zmago potrdili prvo finalno vozovnico.

Tekma se je sicer pričela z ekspresnim vodstvom gostov, toda hokejisti Acronija se niso predali in že v prvi tretjini izid izenačili. Imeli so še nekaj lepih priložnosti, predvsem z igralcem več, a so ostale neizkoriščene. Na polovici prvega dela so ostali brez napadalca Bremca, ki je moral z zlomljeno roko v bolnišnico. Kljub spremenjeni prvi peterki so rdeči igrali čvrsto in na polovici tekme prešli v vodstvo, v nadaljevanju pa so nastopile že omenjene minute s sedenjem na kazenski klopi, tako da so Zmaji izid vnovič obrnili v svojo korist.

Ko je v zadnji tretjini že po slabi minuti zadel Hebar, je bila Olimpija že blizu uspeha, toda še en zadetek z igralcem več je napovedal razburljivo nadaljevanje. A zadetka v mreži gostov ni bilo, Železarji so zatajili predvsem ob igri z igralcem več. Ko je Dickenson zadel ob igralcu manj na ledeni ploskvi, je bil zmagovalec odločen.

* Dvorana Podmežakla, gledalcev 700, sodniki: B. Lešnjak (Ljubljana), Bohinc (Bled) in Škofic (Brezje).
* Strelci: 0:1 Dickenson (M. Hočevar, Šivic, 1.), 1:1 Medja (Sa. Kovačevič, Brus, 5.), 2:1 Jakopič (Žbontar, A. Hočevar, 34.), 2:2 Dickenson (M. Hočevar, McCarthy, 36.), 2:3 Šivic (Hill, 37.), 2:4 Hebar (Dickenson, 41.), 3:4 Remar (Klinar, 42.), 3:5 Dickenson (Šivic, 52.).
* Kazenske minute: Acroni Jesenice 27 + 10 (Medja) + 20 (Tičar), ZM Olimpija 39 + 20 (Groznik).