Olimpijo namesto potice čaka Panathinaikos

Po prazničnem premoru se bodo najboljši evropski klubi spet podali v lov za evroligaške točke. Izjema ne bo niti ljubljanska Union Olimpija, ki jo čaka težko gostovanje pri Panathinaikosu.

Objavljeno
29. december 2006 20.46
Ljubljana - Po prazničnem premoru se bodo najboljši evropski klubi spet podali v lov za evroligaške točke. Izjema ne bo niti ljubljanska Union Olimpija, ki jo po porazu v Rimu proti Lottomatici čaka težko gostovanje pri atenskem Panathinaikosu. Ljubljančani se bodo z grškim velikanom v desetem krogu pomerili 3. januarja ob 19.45.

V ljubljanskem klubu se zavedajo moči zelenega kluba iz grške prestolnice. Ne nazadnje je Panathinaikos edini klub, ki v dosedanjih devetih krogih ni doživel poraza. "Čaka nas naporen januar. Panathinaikos bo le začetek, tudi zatem nas čakajo le tekme s težkimi tekmeci. Ta premor smo skušali izkoristiti za regeneracijo in pripravo na januar. Verjetno marsikdo računa na to, da bodo Grki malce dlje proslavljali novo leto in nas bodo podcenili. Toda mi nikakor ne delimo tega mnenja. Glede na postavo je Panathinaikos trenutno najboljša evropska ekipa z najboljšim trenerjem Željkom Obradovičem," je uvodoma dejal trener zeleno-belih Gašper Okorn, ki je svojim varovancem v zadnjih dneh namenil nekaj prostega časa, ampak ne veliko. "Preprosto, ni časa, da bi jedli potico in praznovali," je bil slikovit ljubljanski strateg, ki bi si želel nadaljevanje tekmovanja po 6. januarju.

Zaveda se, da bo s prejšnje tekme v Rimu treba marsikaj popraviti. "Za nas tekma s Panathinaikosom predstavlja izziv. Da nekaj pokažemo in se ne predamo. Vsaka tekma se začne z 0:0 in prav gotovo bomo skušali izkoristiti vsako priložnost za zmago, ki se bo ponudila. V Rimu ni bilo prave borbenosti in lahko bi se reklo, da se gremo v Atene učit in borit," je dodal Okorn, ki je še diplomatsko pojasnil, da je vzdušje v slačilnici v redu in da se stvari premikajo v pozitivno smer.

Po vseh težavah s poškodbami, denarjem in drugim Okorn v Atenah računa tudi na velik delež centra Sauliusa Kuzminskasa. Panathinaikos ima namreč tako pod košem kot na zunanjih položajih dobro popolnjeno ekipo, ki je tretja najboljša v napadu. "Vemo, da je Panathinaikos odlično moštvo, toda mi ne gremo v Atene samo igrat, ampak se borit za zmago. Ne bomo se predali, ampak bomo storili vse, kar je v naših močeh, da zmagamo," je poudaril litovski center v ljubljanskem dresu.

Olimpijin tekmec je doslej pokazal zastrašujočo formo. Nanizal je devet zaporednih zmag, njegovi igralci pa so v vrhu praktično vsake statistične rubrike. Michael Batiste je tretji najboljši strelec tekmovanja in 13. najboljši skakalec, Dimitrios Diamantidis je šesti najboljši podajalec in tretji po pridobljenih žogah itn. V Atenah se je dobro znašel tudi slovenski reprezentant Sani Bečirovič, ki v slabih 23 minutah na tekmo dosega po dobrih deset točk. Na tekmi v Tivoliju so Grki po odlični zadnji četrtini zmagali kar s 86:65, najboljši pa je bil Tony Delk s 15 točkami.