Nina Kolarič in Boštjan Buč bosta ostala doma

OKS je zaradi slabe pripravljenosti s seznama potnikov v London črtal atleta Nino Kolarič in Boštjana Buča.

Objavljeno
09. julij 2012 23.26
D. L., Š. Ro., Delo.si
D. L., Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Člani IO pri OKS med kandidati za nastop na OI minuli teden niso potrdili Nine Kolarič (daljina) in Boštjana Buča (3000 m zapreke).

Vzrok za črtanje atletov, ki sta lani izpolnila normo, naj bi bila slabša pripravljenost. Pri Kolaričevi jih je motil tekmovalni post zaradi poškodbe, pri Buču letošnji zaostanek za normo B. Po njunih nastopih na DP so danes na korespondenčni seji odločitev potrdili in preslišali pobudo z atletske zveze, naj jima prižgejo luč, ker sta izpolnila vse predpisane pogoje za nastop. Zadnjo besedo ima OKS, zato bosta ostala doma.

»Spomnimo, da so člani IO OKS na seji 3. julija 2012 omenjena športnika, kljub temu, da sta lani dosegla olimpijsko normo, črtali s spiska olimpijske delegacije. Vzrok za takšno odločitev je bil Bučev za več kot 7-odstotnik zaostanek za ponovitvijo B norme, Kolaričeva pa sploh ni imela rezultata, ker zaradi poškodbe, do minulega konca tedna, ni nastopala že leto dni. Ker se njun položaj tudi po nastopu na državnem prvenstvu ta vikend ni spremenil, je IO OKS na korespondenčni seji, ki jo je opravil danes, ostal pri prvotni odločitvi: Kolaričeva in Buč ne potujeta v London,« so pri OKS zapisali v sporočilu za javnost.