Ovečkin bo kot prvi nosil olimpijsko baklo

Ruski hokejist Aleksander Ovečkin bo sodeloval pri prižiganju olimpijske bakle in jo dvignil kot prvi Rus.

Objavljeno
27. september 2013 10.45
reut*ICE HOCKEY-WORLDS
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Soči - V ruskem Sočiju se bodo čez 134 dni pričele zimske olimpijske igre, njihov ključni element pa je tudi olimpijski ogenj, ki ga bodo v nedeljo zanetili v antični Grčiji.

Olimpijsko baklo bo kot prvi nosil trikratni najkoristnejši igralec lige NHL Aleksander Ovečkin, bakla pa bo na svoji poti med drugim prepotovala 83 ruskih pokrajin in skupno 2900 ruskih mest ter naselbin, prvič v zgodovini olimpijskih iger pa naj bi ogenj potoval tudi v vesolje.

»Zelo sem vesel te novice, na to sem čakal od dneva, ko so me povabili v Grčijo, saj je bilo zaradi napornega urnika v ligi NHL to težko izvedljivo. Zame je velika čas, da bom kot prvi Rus nosil olimpijsko baklo. Rad bi se zahvalil svoji ekipi, saj so mi vsi dejali, naj odidem tja, ker je zame to zelo pomembno,« je dejal Ovečkin, ki bo s svojim Washingtonom tekmovalno sezono začel prvega oktobra.


Oates: OI so edinstven dogodek

Aleksander Ovečkin je izjemno pomemben člen svojega moštva, ki pa mu ni želelo preprečiti te izjemno redke priložnosti:

»Na prvi tekmi bo verjetno še čutil posledice časovne razlike, a svojim igralcem z razlogom pustimo igrati na olimpijskih igrah. Gre za edinstven dogodek, kjer sicer igralci tvegajo poškodbo, vendar ima pozitiven vpliv na hokej, tako da bomo morali v naši ekipi to preživeti,« je povedal trener Washingtona Adam Oates.

Prireditelje so olimpijske igre, ki bodo potekale med 7. in 23. februarjem, že zdaj stale 37 milijard evrov, kar je petkrat več od predvidenega zneska.