Pregled dneva: Plušenko s poškodbo hrbta sklenil kariero

Ruski drsalec Jevgenij Plušenko je zaradi poškodbe hrbta odpovedal nastop v kratkem programu in ne bo več tekmoval.

Objavljeno
13. februar 2014 16.30
Posodobljeno
13. februar 2014 17.40
OLY-2014-SSKATE-WOMEN-PODIUM
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Soči - Sloviti ruski drsalec Jevgenij Plušenko si je med današnjim ogrevanjem poškodoval hrbet, tako da je moral odpovedati nastop v kratkem programu in je že sklenil domače olimpijske igre.

Plušenko je imel pred igrami v Sočiju številne težave s poškodbami, vendar si je s posebnim nastopom uspel zagotoviti sodelovanje na igrah.

To se je ruski reprezentanci obrestovalo, saj ji je Jevgenij Plušenko pomagal do zlate kolajne na ekipni tekmi, zdaj pa mu je načrte prekrižala vnovična poškodba hrbta, po kateri se je drsalec odločil, da zaključi svojo bogato kariero:

»Morda kariere nisem zaključil, kot bi si želel, ampak jo zaključujem z zlato medaljo, kar je prav tako odlično,« je dejal 31-letni Plušenko, ki je v svoji karieri osvojil štiri olimpijske kolajne, tri naslove svetovnega in prvaka in sedem naslovov evropskega prvaka.

Hanuju vodi po kratkem programu

Umetnostni drsalci so ob odsotnosti Jevgenija Plušenka nastopili v kratkem programu. Najbolje je s svojim nastopom opravil Japonec Juzuru Hanuju, ki je s 101,45 točke postavil nov svetovni rekord, drugi je Kanadčan Patrick Chan (97,52), tretji pa Španec Javier Fernandez (86,98). V petek je na sporedu še prosti program.

Nemškim sankačem zlato na ekipni tekmi

Nemška sankaška reprezentanca je na ekipni tekmi upravičila vlogo favorita in si priborila naslov olimpijskega prvaka.

Nemčijo so zastopali Felix Loch, Natalie Geisenberger, Tobias Wendl in Tobias Arlt, ki so tekmo končali s časom 2:45,649, srebro so osvojili Rusi Tatjana Ivanova, Albert Demčenko, Aleksander Denisjev in Vladislav Antonov s časom 2:46,679, bron pa Latvijci Eliza Tiruma, Martins Rubenis, Andris Sics in Juris Sics s časom 2:47,295.

Hong Zhang presenetljivo prvakinja na 1000 metrov

Kitajska hitrostna drsalka Hong Zhang, ki je bila v tej sezoni svetovnega pokala najvišje na šestem mestu, je v Sočiju na 1000-metrski razdalji pripravila presenečenje in osvojila zlato kolajno, srebro je osvojila Nizozemka Ireen Wüst (+0,67), bron njena rojakinja Margot Boer (+0,88).

Maksimočkin z zlomljenim rebrom sklenil OI

Ruski smučarski skakalec Mihail Maksimočkin je moral predčasno končati z nastopi na olimpijskih igrah, saj si je na sredinem treningu zlomil več reber.

Novico je sporočil predsednik ruske smučarske zveze Aleksander Uvarov, ki je Maksimočkina obiskal v bolnišnici: »Za zdaj ne kaže, da bi se Maksimočkin lahko udeležil nadaljnjih tekmovanj. A kot vemo, športniki včasih vztrajajo in želijo kljub svojim poškodbam nadaljevati. Končno odločitev o tem morajo sedaj sprejeti Maksimočkin, njegovi trenerji in zdravniki,« je povedal Uvarov.

Švedske in ruske hokejistke kot zadnje v četrtfinale

V ženskem delu hokejskega turnirja sta danes potekali še zadnji predtekmovalni tekmi v skupini B, Nemčija je s 4:0 premagala Japonsko, Rusija pa s 3:1 Švedsko. Prvo mesto v skupini je osvojila Rusija z 9 točkami, napredovala je tudi Švedska s 6 točkami.

Na prvem četrtfinalnem obračunu se bosta pomerili Rusija in Švica (16. februar ob 9. uri), na drugem pa Švedska in Finska (16. februar ob 13.30), medtem ko sta ZDA in Kanada že uvrščeni v polfinale.