Ose naperile žela proti Bosni

Rokometaši velenjskega Gorenja so v uvodnem kolu lige prvakov izgubili na Poljskem, v nedeljo pa jih ob 18. uri čaka prva tekma na domačem igrišču. V Rdečo dvorano prihaja sarajevska Bosna s trenerjem Irfanom Smajlagićem.

Objavljeno
08. oktober 2009 16.53
P. Z./STA
P. Z./STA
Velenje - Bosna je v uvodni tekmi v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini v olimpijski dvorani Zetra premagala francoski Chambery. Igralci Gorenja so z odliko opravili generalko pred dvobojem s Sarajevčani, saj so v Krškem slavili s 36:22. Tekmec resda ni bil po njihovi meri, toda dejstvo je, da so "ose" potrebovale ravno takšno tekmo, da se nekoliko sprostijo in odigrajo tako, kot si že nekaj časa želijo.

"Tekma v Krškem se je razpletla po naših pričakovanjih in je povsem uspela. Res pa je, da je naš cilj v ligi prvakov, da se uvrstimo med 16 najboljših, kar pomeni, da na domačem igrišču enostavno moramo premagati Bosno. Pred nami je bržkone še težja tekma, kot je bila pred dnevi na Poljskem, saj je Bosna v prvem krogu premagala sloviti Chambery,"  je uvodoma dejal prvi strokovni mož velenjske zasedbe Ivica Obrvan in dodal: "Sarajevski igralci so v uvodnem obračunu lige prvakov taktično dobro izpolnili zahteve trenerja in izkoristili vse, kar jim je Chambery ponudil. Bosna je v tej sezoni prenovljena, na voljo imajo lep kupček denarja, bržkone največjega doslej. V njihovi ekipi ni 'iztrošenih' igralcev, dokaj mladi igralci pa lahko brez težav narekujejo oster tempo. Po psihološki in taktični plati je pred nami zelo zahtevna tekma."

Proti svojim nekdanjim soigralcem bo zaigral eden od organizatorjev velenjske igre Adnan Harmandić, ki je prišel v Gorenje ravno iz sarajevskega kluba. Njegovo znanje o ekipi, ker je pač v zadnjih treh sezonah doživela korenite kadrovske spremembe, je nekoliko skromnejše, pred nedeljsko tekmo pa je dejal: "V sarajevski ekipi je veliko novih obrazov, ekipa je pravzaprav povsem spremenjena. Igrajo precej hiter rokomet, kar prej niti ni bila navada. Imeli bomo kar nekaj problemov z njimi, mogoče celo več kot s Poljaki. Igra bo zagotovo trda in odprta."

Bosno vodi nekdanji rokometni virtuoz Irfan Smajlagić, pri Sarajevčanih igra tudi slovenski krožni napadalec Peter Pucelj. Pravico na velenjsko-sarajevskem obračunu bo delil makedonski sodniški par Slave Nikolov-Gjorgji Načevski, delegat pa bo Srb Božidar Djurković.