Ose v Nemčijo v levje žrelo

Rokometaši Gorenja so navkljub dobri predstavi na domačem obračunu proti Veszpremu ostali praznih rok, pred njimi pa je že nov izziv v ligi prvakov. V sredo, 11. novembra, jih v nemškem Karlsruheju čaka obračun z moštvom Rhein-Neckar Löwen.

Objavljeno
10. november 2009 13.30
P. Z./STA
P. Z./STA
Velenje - Nemci se odkrito spogledujejo s končnim zmagoslavjem v tem elitnem evropskem tekmovanju. "Za nas bi bilo najbolje, če bi pred odhodom v Nemčijo analizirali tekmo z Veszpremom, si pogledali naše večje napake in jih skušali odpraviti. Ta pomemben del v pripravi moštva moramo preskočiti in se povsem osredotočiti na nemško ekipo. V ponedeljek smo opravili trening, drevi bomo preizkusili dvorano v Karsruheju, v sredo zvečer pa nas že čaka tekma," je nekoliko nejevoljno pred dopoldanskim odhodom v Nemčijo dejal trener Ivica Obrvan in razgrnil pričakovanja za sredino tekmo:

"Rhein-Neckar Löwen ima daleč najboljše posameznike v naši skupini. Poleg tega je na uvodnih štirih tekmah že dvakrat izgubil točko na domačem igrišču, tako da si bo težko privoščil nov spodrsljaj. Proti Chamberyju je denimo v 37. minuti vodil z 21:13, potem pa so se nemški igralci preveč sprostili in iztržili zgolj točko. Identično usodo so doživeli v obračunu s poljskimi prvaki. Mi čutimo manjšo utrujenost, za nameček ima Ivan Čupić težave s palcem, Jure Natek pa še vedno čuti posledice bolezni in v zadnjih dneh sploh ni vadil. Imamo težave, a če bomo igrali dobro in ne bomo žrtve njihove igre, potem se obeta zanimiva tekma. Poskušali bomo nadzorovati tekmo, tako kot so jo Madžari pred dnevi v Velenju. Največje težave imamo na levem zunanjem položaju, kjer imamo na voljo le Momirja Rnića, nastali zaplet pa rešujemo z organizatorjem igre Adnanom Harmandićem."

Osmoljenec sobotnega obračuna Ivan Čupić - njegovo sedemmetrovko za izenačenje je zaustavil nekdanji celjski vratar Dejan Perić - je pred današnjim odhodom z brniškega letališča v Karlsruhe dejal: "Na minuli tekmi smo dokazali, da se lahko kosamo z vsemi ekipami. Upam, da so tudi naši privrženci to opazili in da nam bodo še naprej stali ob strani, tako kot so nam na tekmi proti Veszpremu. V Nemčiji bomo dali vse od sebe."

Pravico na nemško-slovenskem klubskem rokometnem obračunu, ki se bo v dvorani Europa v Karlsruheju pričel ob 19. uri, bo delil litovski sodniški par Arturas Malasinskas-Valdas Gecevičius, delegat pa bo Norvežan Svein Olav Oie.