Osovnikar z novo pogodbo po kolajno

Slovenska atletska reprezentanca bo naslednji konec tedna nastopila na evropskem dvoranskem prvenstvu v Birminghamu, svojih visokih ciljev pa ne skriva Matic Osovnikar.

Objavljeno
22. februar 2007 15.37
V ciljnem šprintu je Osovnikar ubranil napad favoritov
Ljubljana - Slovenska atletska reprezentanca bo naslednji konec tedna nastopila na evropskem dvoranskem prvenstvu v Birminghamu, svojih visokih ciljev pa ne skriva najboljši izmed trinajsterice, ki bo v Veliki Britaniji zagotovo nastopila, Matic Osovnikar. "Za mano je najuspešnejša sezona, ki sem jo kronal s kolajno na evropskem prvenstvu, tako da tudi od dvoranskega prvenstva ne morem pričakovati manj. Vem, da sem tega sposoben in vesel sem, da sponzorji verjamejo vame," je ob podpisu pogodbe s Hypo Group Alpe Adria dejal Osovnikar.

Nosilec odličja z evropskega prvenstva na prostem ima z dvoranskimi tekmovanji še neporavnane račune. Pred dvema letoma je namreč v Madridu osvojil deveto mesto, čeprav je računal na višjo uvrstitev. "Res imam v dvorani visoke cilje, ki jih doslej še nisem izpolnil. Tudi zato se letos še nisem odločil, da bi zimsko sezono izpustil, kot to počnejo najboljši svetovni atleti. O tem, ali bom to storil v naslednji, olimpijski sezoni, se bova s trenerjem odločala po koncu te, ko bom tudi videl, kakšni bodo rezultati. Sicer pa sem letos spremenil način treninga in upam, da se bo obrestoval," je še dejal Osovnikar, ki pravi, da bo moral za preboj na oder za zmagovalce premagati vsaj enega izmed treh favoritov, a se tega ne boji: "Stavim na Jasona Gardenerja, blizu zlati kolajni bo tudi Ronald Pognon. Craig Pickering bo pod velikim pritiskom, saj je v tej sezoni zares odličen, a vsako sezono se pojavi kakšen nov atlet, ki dosega dobre rezultate. Tudi on bo gotovo dobro tekel, a odločale bodo malenkosti. Verjamem, da jih lahko presenetim."

Na Osovnikarja stavijo tudi na Atletski zvezi Slovenije (AZS). "Zimska sezona je zaenkrat zelo uspešna in upam, da bodo dobro pripravljenost atleti pokazali tudi v Birminghamu. Verjamem v Matica in njegov nastop, na EP odhajamo optimistični, s ciljem osvojiti medaljo in doseči še štiri finalne uvrstitve," je deset dni pred začetkom zimskega vrhunca atletske sezone dejal predsednik AZS Peter Kukovica.