Ovečkin ne popušča

Za Anžeta Kopitarja in njegovo moštvo Los Angeles Kings je bil torek dan počitka, kar pa ne velja za igralce 20 drugih moštev, ki so odigrali deset tekem.

Objavljeno
10. januar 2007 12.40
Detroit Red Wings - Vancouver Canucks 3:4 (podaljšek)
New York - Za slovenskega hokejskega reprezentanta Anžeta Kopitarja in njegovo moštvo Los Angeles Kings je bil torek dan počitka, kar pa ne velja za igralce 20 drugih moštev, ki so odigrali deset tekem. V treh so bile potrebne dodatne minute, med drugim tudi v derbiju med Nashvillom in Anaheimom, ki so ga po podaljšku s 5:4 dobili domači. Na dveh obračunih so morali zmagovalca odločiti kazenski streli, na tak način je Detroit premagal Colorado, St. Louis pa Columbus.

Zanesljive zmage so zabeležili Washington, Montreal, Phoenix, Ottawa, Carolina in Calgary, mestni derbi v New Yorku so dobili Otočani, razburljivo pa je bilo tudi v Tampi, kjer so domači s 3:2 ugnali Pittsburgh.

Mestni derbiji v New Yorku med Otočani in Rangerji so vedno negotovi in tudi tokrat ni bilo nič drugače. Rangerji so v dvoboj vstopili po šestih zaporednih zmagah, zato so jim pripisovali vlogo favoritov, toda na koncu so led zapustili sklonjenih glav. Po prvi tretjini ni kazalo na to. Otočani so z golom Slovaka Miroslava Šatana sicer povedli, toda Čeha Martin Štraka in Jaromir Jagr sta poskrbela za preobrat. A nato so pobudo prevzeli Otočani, ki so do konca dosegli štiri gole in zmagali s 5:3.

Ruski zvezdnik Washingtona Aleksander Ovečkin, z 28 goli najboljši strelec prvenstva, je pred tekmo s Philadelphio zvedel, da bo letošnjo All star tekmo začel v prvo postavi (prvi igralec Washingtona po letu 1986 in Ronu Langwayu). To mu je dalo dodatno motivacijo, z dvema goloma in podajo je bil junak zmage s 6:2. Enak dosežek kot Rusu, dva gola in podaja, je na tekmi med Montrealom in Atlanto uspel tudi napadalcu Kanadčanom Michaelu Ryderju, njegovo moštvo je zmagalo s 4:2.

Pravi podvig je uspel Ottawi. V dvoboju z Bostonom je po dveh tretjinah zaostajala z 0:2, nato pa v zadnjem delu dosegla pet zadetkov in zanesljivo zmagala. Z isto razliko kot Senatorji so nove točke vknjižili tudi aktualni prvaki, hokejisti Caroline, ki so s 4:1 zmagali v Torontu, in igralci Calgaryja, ki so s 3:0 ugnali Minnesoto. Sedmi zaporedni uspeh je zabeležil Phoenix, s 5:2 je premagal Dallas.