Ovečkinov hat-trick za zmago

V severnoameriški hokejski ligi NHL so bile v noči na soboto na sporedu štiri tekme, na dveh sta se zmag veselila gostujoča Toronto in Washington, uspešni pa sta bili še dve domači moštvi.

Objavljeno
16. december 2006 12.25
Atlanta Thrashers - Washington Capitals 2:3 (podaljšek)
Atlanta - V severnoameriški hokejski ligi NHL so bile v noči na soboto na sporedu štiri tekme, na dveh sta se zmag veselila gostujoča Toronto in Washington, prvi je s 4:3 ugnal Carolino, Washington pa je bil po podaljšku boljši od Atlante s 3:2. Dve domači moštvi sta bili uspešni, Pittsburgh je s 7:4 premagal ekipo New York Islanders, Colorado pa je bil s 4:1 boljši od Edmontona.

Aleksander Ovečkin je tekmo v Atlanti izenačil 30 sekund pred koncem in nato v šesti minuti podaljška dosegel še svoj tretji gol in odločil tekmo. V dvoboju mladih ruskih zvezdnikov je njegov rojak v dresu Atlante Ilija Kovalčuk z zgolj podajo potegnil krajšo in led zapustil sklonjene glave. Ovečkin je tokrat vknjižil svoj 21. gol, medtem ko je vseh sedem Kovalčukovih poskusov zgrešilo cilj. "Prekinitve zna izkoristiti, kot malo kdo drug. Je igralec, ki si ga vsak trener lahko samo želi. Če v svoji vrsti nimaš nekoga, ki je sposoben zadeti, ko je potrebno, potem je težko zmagovati," je dejal trener Washingtona Glen Hanlon. "Želim le dosegati gole in nocoj sem imel srečo," pa je bil po tekmi skromen Ovečkin.

Pittsburgh je s kar 7:4 odpravil Otočane iz New Yorka, s hat-trickom pa se je izkazal Ryan Malone. Slednjemu, ki je tako dosegel že 16 golov, je trikrat uspešno podal Sidney Crosby, Pingvini pa so zabeležili svojo četrto zaporedno zmago. Devetnajstletni Crosby, vodilni strelec lige, je v zadnjih dveh tekmah nanizal deset točk, tokrat se je izkazal tudi z golom. Malone na drugi strani v svojih prvih enajstih tekmah sezone ni zatresel mreže, potem pa se mu je odprlo in zdaj igra kot prerojen. Za Pingvine so zadeli še Mark Recchi, Jordan Staal in Maxime Talbot. Za New York so se med strelce vpisali Jason Blake, Tom Poti, Miroslav Satan in Mike York, ki so k temu dodali še vsak po eno podajo.

V Raleighu je Toronto s 4:3 premagal Carolino, tekmo pa je z golom šest minut pred koncem odločil Alexander Steen. Mats Sundin je v statistiko vnesel še dva gola in podajo, Bryan McCabe pa zadetek in dve podaji. Za Carolino, ki je izgubila petič zapored, so se izkazali Erik Cole, Justin Williams in Mike Commodore. V Denverju, Colorado je s 4:1 ugnal Edmonton, so bili strelci John-Michael Liles, Wojtek Wolski, Milan Hejduk in Tyler Arnason, v dresu poražencev se je s prvim golom sezone izkazal Marc-Antoine Pouliot.

Izidi:

Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs 3:4
Atlanta Thrashers - Washington Capitals   2:3 (podaljšek)
Pittsburgh Penguins - New York Islanders  7:4
Colorado Avalanche - Edmonton Oilers      4:1