Pajovič, Vugrinec, Zorman odpisani, Rutenka vprašljiv

Vodstvo slovenske reprezentance se je v ponedeljek na priprave na svetovno prvenstvo v Nemčiji odpravilo z grenkimi nasmeški, v katerih je bilo še nekaj upanja, da bo nov dan prinesel zasuk na bolje..

Objavljeno
20. december 2006 08.00
Nova Gorica – Vodstvo slovenske reprezentance se je v ponedeljek na priprave na svetovno prvenstvo v Nemčiji odpravilo z grenkimi nasmeški, v katerih je bilo še nekaj upanja, da bo nov dan prinesel zasuk na bolje. A torek je bil še bolj črn – odpovedi Aleša Pajoviča in Renata Vugrinca sta prerasli iz govoric v dejstva, pri Ciudadu Realu pa so ob poizvedovanju Dela izrekli jasen ne za SP Urošu Zormanu, četudi bi bil po operaciji križnih kolenskih vezi pravočasno nared. V izbrani vrsti Kasima Kamenice ima ta čas hudič mlade, saj je iz Španije prišla še ena slaba novica – Sergeju Rutenki se je obnovila poškodba stegenske mišice, zdravnik pa mu je priporočil tri do štiri tedne mirovanja.

»Pajovič me je v ponedeljek zvečer poklical in potrdil odpoved. Dejal je, da se ne počuti pripravljenega, da bi v naslednjem mesecu prestal reprezentančne priprave in nato igranje na svetovnem prvenstvu. Z Vugrincem se nisva slišala, a je drugim igralcem povedal, da razmišlja podobno kot Pajovič. Takšnih odpovedi ne razumem. Nogometni zvezdniki služijo milijone evrov, pa so zanje vseeno nastopi na velikih reprezentančnih tekmovanjih vrhunec, ki ga ne bi izpustili za nič na svetu. Odsotnost Zormana me ni tako pretresla, saj sem z njo računal. Ne le zaradi zahtev kluba, temveč, ker bi ga v dobrih treh mesecih po operaciji križnih vezi morda lahko pripravili za kakšno lažjo tekmo, na pa za igro na vrhunski ravni na najzahtevnejšem turnirju. Udarila nas je še poškodba Rutenke, ki ga potrebujem v ekipi. Z besedami je težko opisati, kako pomemben je ta čas za nas. Je pravi profesionalec in borec, ki lahko za sabo potegne celo moštvo,« se je moral Kamenica že na začetku priprav v Novi Gorici sprijazniti s tem, da je razpadlo okostje njegove zasedbe.

Več preberite v sredini tiskani izdaji Dela...