Par Škufca - Venturini spet na stopničkah

Slovenska plesalca Katarina Venturini in Andrej Škufca sta na odprtem prvenstvu Azije v konkurenci več kot 100 plesnih parov z vsega sveta končala na tretjem mestu.

Objavljeno
26. februar 2007 17.10
Katarina Venturini in Andrej Škufca
Tokio - Slovenska plesalca Katarina Venturini in Andrej Škufca sta minuli vikend na odprtem prvenstvu Azije v Tokiu vnovič blestela v latinskoameriških plesih. Najuspešnejši slovenski plesni par, ki v profesionalnem taboru pleše peto leto, je v konkurenci več kot 100 plesnih parov z vsega sveta končal na tretjem mestu. Boljša sta bila le Nemca Bryan Watson in Carmen Vincelj ter Rusa Slavik Kriklivij in Jelena Hvorova.

"Na tekmovalnem parketu sva imela dober občutek, čeprav sva na Japonsko prispela zgolj dan pred tekmo, odplesala sva šest kol, tako da je bilo kar naporno, vendar sva brez večjih težav zdržala. Z nastopom v finalu sva zadovoljna, sicer pa sva kot zadnja pred približno 5000 gledalci odplesala še svojo šov točko - ta čast nama je pripadla kot zmagovalcema na svetovni rang lestvici v latinskoameriških plesih," je z daljne Japonske sporočil Andrej Škufca.

Sočasno so namreč podeljevali tudi nagrade za skupni seštevek na svetovni plesni lestvici WDC za leto 2006, kjer sta Venturinijeva in Škufca pristala povsem na vrhu. Na Japonskem bosta ostala še teden dni ter se udeležila še treh manjših tekem