Partizanu in Dinamu prestižna domača derbija

Na območju nekdanje Jugoslavije so včeraj odigrali dva prestižna domača dvoboja. V Srbiji je beograjski Partizan v gosteh premagal Crveno zvezdo s 4:2, v Zagrebu pa je Dinamo slavil nad Hajdukom z 2:1.

Objavljeno
25. februar 2007 12.44
Dinamovec Eduardo da Silva v akciji
Beograd/Zagreb - Na območju nekdanje Jugoslavije so včeraj odigrali dva prestižna domača dvoboja. V Srbiji je beograjski Partizana po dolgih enajstih letih v gosteh premagal Crveno zvezdo s 4:2 (1:0), zaostanek za vodilnim mestnim tekmecem pa je zmanjšal na devet točk. Za Partizan so gole dosegli Mihailov (39., 57.), Marinković (66.) in Lazetić (86.), za Crveno zvezdo pa Castillo (53.) in Burzanović (90.). V hrvaški prestolnici sta se pomerila Dinamo in Hajduk, zagrebško moštvo pa je slavilo z 2:1 (2:0). Za Dinamo je oba gola dosegel Eduardo da Silva (20., 38.), za splitsko pa Bartolović (84.).

Po beograjskem derbiju najmanj 13 poškodovanih

Po sobotnem beograjskem nogometnem derbiju na stadionu Marakana med Crveno zvezdo in Partizanom (2:4) je prišlo do izgredov med domačimi navijači "Delijami" in privrženci Partizana "Grobarji", je danes sporočila srbska policija. Najmanj 13 oseb; 12 izgrednikov in en policist, je bilo v izgredih poškodovanih, policija pa je na Marakani priprla 27 najbolj razgretih huliganov.

V srbskem prvenstvu vodi Crvena zvezda z 42 točkami in ima kar devet točk prednosti pred Partizanom, ki se je prvič po šestih letih veselil zmage pri mestnih tekmecih.