Pasja energija za slovenske nogometaše

Na Slovaškem je v teh dneh nogomet tema številka ena. Javnost verjame, da bo njihovim reprezentantom uspelo proti Sloveniji potrditi sodelovanje na svetovnem prvenstvu. Toda Slovenija ima svojo računico.

Objavljeno
09. oktober 2009 23.42
Rok Tamše
Rok Tamše
Bratislava - Potem ko je slovenska nogometna reprezentanca že sredi petka prispela v prestolnico Slovaške, kjer bo z domačo izbrano vrsto v soboto ob 20.30 odigrala ključno tekmo v kvalifikacijah za SP 2010 v Južni Afriki, so ji v petek popoldan in zvečer sledili še najbolj zagrizeni navijači. Na poti do Bratislave smo videli veliko vozil s slovenskimi registrskimi tablicami, tako da se bodo mnogi privrženci naše izbrane vrste že v noči s petka na soboto na gostujočem terenu dodobra pripravili za bučno podporo s tribun stadiona Opečnato polje. Tam bo Roberta Korena, Milivoja Novakoviča, Samirja Handanoviča in druge bodrilo približno 2500 navijačev.

Iz Ljubljane do Bratislave je štiri ure in pol zelo lagodne vožnje, saj ste ves čas na avtocesti. Tudi zato je povsem primerno odriniti proti prizorišču zgodovinskega nogometnega dvoboja že takoj po zgodnjem kosilu, saj v soboto ni pričakovati večjih gneč na avstrijskih cestah, od Dunaja do Bratislave pa je le streljaj - 80 kilometrov.

Sicer je bilo že ob našem prihodu v hotel Chopin v bližini bratislavskega letališča povsem očitno, da te dni tukaj poteka največja pasja razstava v Evropi. Tudi v našem hotelu namreč mrgoli štirinožnih prijateljev, ki so jim vsi tukajšnji hoteli na stežaj odprli vrata, kar običajno ni praksa. Zaradi številnih urejenih in srečnih kosmatincev zagotovo ne manjka pozitivne energije, čeprav nas je receptor takoj po dobrodošlici vprašal: »Vi pa ste tukaj zaradi nogometa, kajne?«

Seveda je na Slovaškem v teh dneh nogomet tema številka ena. Javnost verjame, da bo njihovim reprezentantom uspelo že jutri proti Sloveniji potrditi sodelovanje na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki prihodnje leto. Toda Slovenija ima svojo računico. Na zadnji novinarski konferenci pred testiranjem terena na bratislavskem stadionu so v slovenskem taboru obrnili ploščo, saj so spet postavili pod vprašaj igranje prvega golgeterja Milivoja Novakoviča in stebra obrambe Boštjana Cesarja. Njuni poškodbi sta v glavnem sanirani, a vendarle Novakovičeva mišica in Cesarjev gleženj do zadnjega potrebujeta posebno nego. Ni dvoma, da oba želita igrati, pa četudi bi se lahko stanje poslabšalo.

Verjamemo, da bodo imeli slovenski reprezentanti v elitnem hotelu Crown Plaza miren in krepčilen spanec ter da bo sobotna dnevna forma na najvišji možni ravni. V minulih dneh so izbranci Matjaža Keka že tako in tako dokazali, da gojijo izjemen moštveni duh in da jim samozavesti pred najpomembnejšo tekmo v njihovih karierah ne manjka. Takšni naj bodo tudi slovenski navijači. Srečno pot v Bratislavo!