Pavel Nedved se je upokojil

Češki nogometaš Pavel Nedved je s 37 leti dokončno sklenil svojo nogometno kariero. Čeprav so se zanj še ogrevala številna moštva, se je eden najboljših čeških nogometašev vseeno odločil za upokojitev.

Objavljeno
26. avgust 2009 18.23
Motor Juventusa - Pavel Nedved
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA
Praga - Eden najboljših čeških nogometašev Pavel Nedved je danes na svoji spletni strani tudi uradno potrdil, da se ne bo več vrnil na nogometne zelenice. "Odločil sem se, da bom končal kariero in da ne bom sprejel nobene ponudbe," je dejal nogometaš, ki bo v nedeljo dopolnil 37 let.

Nedveda so kljub "starosti" snubili številni klubi, zanj so se zanimala moštva iz ZDA, Al Ahli iz Dubaja, angleški četrtoligaš Notts County, kjer funkcijo direktorja opravlja Sven-Goran Eriksson in ki je v torek podpisal pogodbo z nekdanjim angleškim reprezentantom Solom Campbellom, in drugi.

 

Nedved je poklicno kariero začel pri praški Dukli, jo nadaljeval pri Sparti, leta 1996 se je preselil k Laziu, od leta 2001 pa je bil član Juventusa. Za izbrano vrsto je igral od 1994 do 2006 in zanjo zbral 91 nastopov in 18 golov.