Pavlovič zasenčil Jamesa in Bryanta

V noči na ponedeljek sta bila poražena tako Los Angeles Lakers kot San Antonio Spurs, slovenska igralca se nista izkazala. Vujačić je v statistiko vpisal le 3 točke, Udrih pa sploh ni stopil na parket.

Objavljeno
12. februar 2007 11.45
Saša Pavlović je v zadnji četrtini dosegel kar 13 od skupno 21 točk in tako največ pripomogel k zmagi gostiteljev
Cleveland - Slovenski delež v ligi NBA je bil v noči na ponedeljek precej skromen. Saša Vujačićje v dresu Los Angeles Lakers doživel poraz v Clevelandu (90:99), v statistiko pa je vpisal le sedem minut, tri točke in dva skoka. Še slabše se je godilo Benu Udrihu. Njegov San Antonio je klonil v Miamiju (85:100), Udrih pa sploh ni stopil na parket.

V gosteh je bil uspešen Portland, ki je s 94:73 ugnal Washington, Indiana je bila s 94:80 boljša od Los Angeles Clippers, Minnesota s 109:107 od Bostona, Philadelphia je doma klonila proti Dallasu (89:106), Phoenix proti Chicagu (103:116), Golden State proti Atlanti (105:106), Sacramento pa proti Seattlu (103:114).

Odličen Pavlović zasenčil Jamesa in Bryanta

V Clevelandu so vsi pričakovali, da se bosta za glavno vlogo na tekmi udarila Konjenik LeBron James in Jezernik Kobe Bryant. Toda le malo kdo je - kljub nekaj obetavnim predstavam v zadnjem času - računal, da bo prvo ime Saša Pavlović, ki je v zadnji četrtini dosegel kar 13 od skupno 21 točk in tako največ pripomogel k zmagi gostiteljev. Svoj delež je kajpak dodal tudi James z 18 točkami, osmimi skoki in petimi podajami, medtem ko se je Bryant pričakovano okitil z naslovom najboljšega strelca tekme - 36 točkam je dodal še sedem skokov in šest podaj -, a vse skupaj ni bilo dovolj za uspeh. Veliko zaslug za to ima tudi Larry Hughes, ki v zadnjih treh minutah in pol z dobro obrambo Bryantu ni dovolil niti točke.

Zadnja četrtina odločilna za zmago Miamija

V zadnji četrtini so do zmage prišli tudi košarkarji Miamija, ki so na koncu zanesljivo opravili s San Antoniom. Če je bil Pavlovič presenečenje v vlogi prve violine, pa na Floridi Dwyane Wade tekmecem ni prepustil niti trohice pozornosti. Praktično sam je odločil tekmo, saj je v zadnjem delu igre dosegel kar 18 izmed skupno 26 točk. Na drugi strani sta bila najbolj razpoložena Manu Ginobili (26 točk) in Tony Parker (20). Predvsem slednji si bo Wada dobro zapomnil, saj je Miamijev zvezdnik v zadnji četrtini Francozu podelil tudi nekaj banan.

Dramatična končnica v Minneapolisu

Najbolj dramatično tekmo so gledalci videli v Minneapolisu, saj je Ricky Davis svoj nekdanji klub Boston potopil z metom 0,2 sekunde do konca tekme. Obramba Keltov, ki so doživeli za nekdaj sloviti klub rekordni osemnajsti zaporedni poraz, je nanj popolnoma pozabila na desni strani igrišča, tako da je brez težav dosegel svoji 27. in 28. točko. Pomembno vlogo je spet odigral tudi prvi zvezdnik Minnesote Kevin Garnett, ki je vpisal svojega 18. trojnega dvojčka - 26 točk, 11 skokov in deset podaj. Pri gostih je Paul Pierce dosegel 29 točk.

Dallas na krilih Nowitzkija do nove zmage

Novo zanesljivo zmago je doseglo tudi najboljše moštvo lige NBA Dallas, na krilih Dirka Nowitzkija (24 točk, 11 skokov in sedem podaj) je gladko zmagalo v Philadelphii. Telički imajo zdaj razmerje zmag in porazov 42:9. Pri gostiteljih je izstopal Andre Iguodala z 21 točkami in devetimi skoki.

Izidi košarkarske lige NBA:

Miami Heat - San Antonio Spurs 100:85
(Beno Udrih ni igral za San Antonio)
Washington Wizards - Portland Trail Blazers 73:94
Indiana Pacers - Los Angeles Clippers 94:80
Cleveland Cavaliers - Los Angeles Lakers 99:90
(Saša Vujačić: 7 minut, 3 točke, 2 skoka za Los Angeles)
Minnesota Timberwolves - Boston Celtics 109:107
Philadelphia 76'ers - Dallas Mavericks 89:106
Phoenix Suns - Chicago Bulls 103:116
Golden State Warriors - Atlanta Hawks 105:106
Sacramento Kings - Seattle Supersonics 103:114