Pegan brez nastopa na SP

Najizkušenejši slovenski telovadec Aljaž Pegan bo bržkone ostal brez nastopa na aprilskem EP v Berlinu (5. - 10. marec), saj je pred dvema tednoma pa spet začutil močne bolečine v hrbtu.

Objavljeno
01. marec 2011 18.17
Aljaž Pegan
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Ljubljana - Telovadec Trnovega je v zimskem premoru že zelo dobro treniral in se brez težav pripravljal na predolimpijsko sezono, ki jo je želel začeti s svetovnim pokalom A v Parizu (19. - 20. marec). Delal je že praktično vse prvine vaje na drogu razen zvinka, nato pa so se mu pred dvema tednoma spet pojavile bolečine v hrbtu, ki so povsem prekrižale njegove načrte.

»Trenutno sem precej bolje kot minuli teden, saj jemljem protibolečinske tablete in so bolečine nekoliko popustile,« je uvodoma v pogovoru za STA pojasnil Pegan. »Zdravniški pregled ni pokazal ničesar posebnega, temveč moram na dodatne preiskave. Čaka me še funkcionalno slikanje in nato bo znano več o poškodbi hrbta. Ker že teden dni jemljem protibolečinske tablete, sem bil na pregledu kar okreten in sem se kar dobro prepogibal tako v levo kot desno. Zdravnik je sicer povedal teorijo, vendar moramo počakati na dodatne slike. Sodeč po zdajšnjih izvidih pa ni prepričan, da imam takšno poškodbo, kot jo je imel Petkovšek,« je povedal Pegan.

»Na slikah z magnetne resonance se namreč točno vidi, da imam uničene tri diske, treh medvretenčnih ploščic ni več, vprašanje pa je, kaj se dogaja z vretenci. Zdravnik je menil, da je možno, da se vretenca, ker nimajo dovolj opore, premikajo, in da je to vzrok bolečin. Gre verjetno za male premike pri ekstremnih gibih, ki jih izvajam,« je še pojasnil 36-letni telovadec in dodal, da je zdravnik sicer že predlagal dve rešitvi, a bi rad sprva videl še dodatne slike.

Ker ta čas ne more trenirati na polno bo moral najverjetneje izpustiti uvodne tekme sezone. Nadaljnje preiskave bodo pokazale, kako naprej.