Pegan z izpahnjeno ključnico

Potem ko je telovadcu Mitji Petkovšku poškodba prstov novembra lani preprečila nastop na SP v Aarhusu, je minuli teden na urgenci pristal še Aljaž Pegan.

Objavljeno
18. januar 2007 10.30
Aljaž Pegan
Ljubljana - Potem ko je telovadcu Mitji Petkovšku poškodba prstov novembra lani preprečila nastop na svetovnem prvenstvu v Aarhusu, kjer je bil sicer prvi favorit za zmago na bradlji, je minuli teden na urgenci pristal še Aljaž Pegan. Zaradi bolečin v ramenskem predelu je tožil že pred decembrskim velikim finalom svetovnega pokala dveh sezon v Sao Paulu, kjer je uspešno sezono kronal še z bronom na drogu, po vrnitvi domov pa so v Kliničnem centru ugotovili, da ima izpahnjeno ključnico.

"Vse skupaj me je tako močno bolelo, da sem moral na urgenco. Tam so ugotovili, da imam izpahnjeno ključnico in da bi morale bolečine ob predpisanem počitku popustiti nekje v 14 dneh. Dva tedna sta že minila, pa še ni nič bolje in obstaja sum, da imam počeno kost. Pridno hodim na terapije, vendar bo več znano prihodnji teden, ko me čaka CT, po katerem se bodo zdravniki lahko z gotovostjo prepričali, kaj je sploh narobe," je minuli teden za STA povedal Pegan, ki je tako vse od vrnitve iz Brazilije bolj ali manj miroval, saj na treningih večjega dela prvin iz sestave tako in tako ne more izvajati.

"Sreča v nesreči je vsaj to, da se mi je to pripetilo ravno v tem zimskem času, ko ni tekem. Vendar je to žal ravno čas za učenje novih elementov in prvin. Te bom moral vključiti v sestavo za novo sezono, katere vrhunec bo septembrsko svetovno prvenstvo v Stuttgartu. Tam se bodo namreč delile tudi vstopnice za nastop na olimpijskih igrah v Pekingu," se je zavedal Pegan, v sredo takoj po pregledu s CT pa je za STA z olajšanjem sporočil: "Vse je na svojem mestu in tako, kot mora biti. Pregled k sreči ni pokazal zloma kosti, a bolečine nočejo in nočejo popustiti. Kljub rednemu obiskovanju terapij za zdaj te še nimajo pravega učinka, zato mi ne preostane drugega, kot da se sprijaznim z bolečinami in skušam normalno trenirati naprej, kolikor se bo dalo ter upam na izboljšanje."