Pegan z odliko v kvalifikacijah

Aljaž Pegan je kvalifikacije na SP v Londonu opravil z odliko. Na drogu je prikazal sestavo z izhodiščem 16,8, jo dobro izvedel in je z oceno 15,475 ta čas na tretjem mestu.

Objavljeno
13. oktober 2009 23.01
Pegana je napaka "uvrstila" na tretje mesto
Ma.B./STA
Ma.B./STA
London - Najboljšo oceno ima za zdaj olimpijski prvak iz Pekinga Kitajec Zou Kai (15,6). Drugo oceno kvalifikacij droga, 25 stotink točke višjo kot Aljaž Pegan, pa je za nastop prejel olimpijski prvak iz Aten (2004), Italijan Igor Cassina (15,5).

Že pred Peganom, ki je kvalifikacijski nastop dobro opravil in si lahko povsem mirno zdaj ogleda nastope tekmecev, sta v kvalifikacijah nastopila Žiga Britovšek na konju z ročaji in Gregor Saksida na krogih. Saksida je za orodje poprijel tik za legendarnim bolgarskim veteranom Jordanom Jovčevom, ki je vnovič blestel in so ga sodniki nagradili s 15,6 točke, sam pa je za prikazano prejel 12,675.

Britovšku sestava na konju ni najbolje uspela, a jo je končal brez večje napake in prejel oceno 13,25 točke. Na konju se bo danes predstavil tudi Sašo Bertoncelj, ki bo na svojem paradnem orodju "lovil" svoj prvi finalni nastop na svetovnih prvenstvih. Od Slovencev se bosta danes ob Bertonclju do 23.30 zvrstila še Rok Klavora na parterju in preskoku ter Mitja Petkovšek, ki na bradlji brani naslov svetovnega prvaka iz Stuttgarta 2007.