Pengova krvnica finalistk iz Tokia

Zmagovalka zadnjega turnirja v Tokiu Marija Šarapova se je nepričakovano poslovila že v 3. kolu OP Kitajske v Pekingu. Na veselje domačih navijačev jo je premagala senzacionalna Peng Shuai, ki je v 2. kolu že izločila Jeleno Janković.

Objavljeno
07. oktober 2009 15.01
P. Z.
P. Z.
Peking - Utrujena Marija Šarapova je v 3. kolu OP Kitajske z nagradnim skladom 6,6 milijona dolarjev izgubila proti presenetljivi Kitajki Peng Shuai z 2:6 in 4:6. Rusinja, ki je v Tokiu v soboto osvojila prvi turnir po vrnitvi po poškodbi, je v 2. kolu za zmago potrebovala skoraj tri ure in zmagala kljub temu, da je v zadnjem nizu zaostajala že z 2:5. Utrujenost je postila pusledice in sibirska diva ni bila sposobna še enega podviga.

Pengova, ki je v 1. kolu premagala finalistko Tokia Jeleno Janković, je razveselila navijače v olimpijskem centru v Pekingu. V četrtfinalu jo bržčas čaka še nova prva igralka sveta, saj se bo pomerila z boljšo iz dvoboja Serena Williams - Nadja Petrova.

Rusinja Svetlana Kuznjecova, olimpijska prvakinja iz Pekinga in zmagovalka turnirja leta 2006, je kljub slabemu servisu premagala Ukrajinko Aljono Bondarenko s 6:3, 5:7 in 6:0. Šesta nosilka bo zdaj igrala proti rojakinji Anastaziji Pavljučenkovi, ki je bila boljša od Aleksandre Wozniak s 6:4 in 6:4.

Vroči Davidenko nad vročega Čilića

Pri moških je četrti nosilec Nikolaj Davidenko naredil korak bližje k petemu finalu v tej sezoni. S 6:1 in 6:0 je razbil Philippa Kohlschreiberja iz Nemčije. Davidenko je prejšnji teden osvojil turnir v Kuala Lumpurju in naredil velik korak k uvrstitvi na zaključni masters v Londonu, kjer bo nastopila najboljša osmerica. Rus se bo v četrtfinalu pomeril s Hrvatom Marinom Čilićem, ki je izločil Juliena Benneteauja s 6:2, 2:6 in 6:0.

Na osrednjem igrišču moči merita drugi nosilec Novak Đoković in njegov rojak iz Srbije Viktor Troicki.