Perić in Turnšek na nasprotnih bregovih

V rokometnem klubu Celje Pivovarna Laško se ta čas brez dvoma ne cedita med in mleko. »Pivovarji« so po drugem porazu to sezono zdrsnili s prvega mesta v Mik 1. ligi in lahko bi se ponovilo leto 2002.

Objavljeno
21. februar 2007 08.00
Za tiste dobre stare čase – »Pivovarji« so se z Dejanom Perićem (na fotografiji v sredini) šestkrat uvrstili v polfinale lige prvakov, ki so jo leta 2004 tudi osvojili. S pričakovano vrnitvijo ljubljenca celjskih navijačev, kot kaže, ne bo nič.
Ljubljana – V rokometnem klubu Celje Pivovarna Laško se ta čas brez dvoma ne cedita med in mleko. »Pivovarji« so po drugem porazu to sezono zdrsnili s prvega mesta v Mik 1. ligi in lahko bi se ponovilo leto 2002, ko so izgubili doslej edini naslov slovenskega prvaka. Burno pa ni le na igriščih, temveč tudi v zakulisju, kjer ob napovedanih odhodih številnih igralcev sestavljajo ekipo za prihodnjo sezono. Najbolj vroča tema je Gorazd Škof in pogodba, ki jo je podpisal z Magdeburgom. Slovenski prvaki so prepričani, da njihov prvi vratar ne bo odšel nikamor, s tem pa so si nakopali gnev njegove nesojene »zamenjave«, klubske legende Dejana Perića.

»Iz Celja so me poklicali na pogovore o položaju v klubu, odhodih številnih igralcev ter moji morebitni vrnitvi. Odtlej je bilo veliko govoric in špekulacij o tem, zakaj pogajanja niso bila uspešna. Zato sem vodstvu kluba in upravnemu odboru poslal pismo, v katerem sem navedel prave razloge. Ker je to resen klub, si želim, da poda o tem uradno izjavo vodstvo. Tega nočem sam nositi v javnost,« je povedal Perić, ki je devet let branil celjske barve, v katerih je osvojil tudi naslov evropskega klubskega prvaka. Njegovo slovo po šampionski sezoni 2003/04 ni bilo najlepše, pri poskusu vrnitve pa so se odnosi med njim in vodstvom celjskega kluba očitno še bolj sfižili.

»Če klubsko vodstvo tega ne bo storilo, bom o podrobnostih spregovoril čez teden dni. Nihče mi ne more reči, da se nisem vrnil, ker tega nisem želel, ker sem obrnil hrbet klubu, ki ga imam rad, tako kot Celje, v katerem bom živel po koncu kariere,« je še povedal 36-letni vratar, ki je iz mesta ob Savinji odšel v Barcelono, lani pa se je preselil na Madžarsko, v Veszprem. Pismo še ni prišlo v javnost, kot tudi ne v roke vseh članov upravnega odbora. »Naj ga objavi, v njem ni nič takega, kar bi morali mi skrivati. Nenazadnje klub odloča, katerega igralca bomo vzeli in katerega ne. S Perićem smo se pred mesecem in pol pogovarjali Andrej Šušterič, Tomaž Jeršič in jaz, pač nismo prišli do končnega dogovora. Okoli Perića, o katerem še vedno govorim z vsem spoštovanjem, se ni dogajalo nič posebnega,« očitke zavrača predsednik Celja Pivovarne Laško Tone Turnšek, ki se je brez uspeha o vrnitvi pogovarjal s še eno klubsko legendo, Romanom Pungartnikom. »Pri njem nismo prišli niti do cene. Dejal je, da se bo v vsakem primeru vrnil domov, a je nato podpisal pogodbo z Gummersbachom,« je svojo plat zgodbe o nesojenih povratnikih predstavil Turnšek.

Več si preberite v sredinem tiskanem Delu!