Pet voznikov pet mest slabše

Po kvalifikacijah formule 1 za veliko nagrado Japonske je bila peterica voznikov kaznovana. Jenson Button, Rubens Barrichello, Adrian Sutil, Fernando Alonso in Sebastian Buemi po nesrečah niso upoštevali rumenih opozorilnih zastav.

Objavljeno
03. oktober 2009 17.25
Ma.J./STA
Ma.J./STA
Suzuka - Po današnjih kvalifikacijah formule 1 za veliko nagrado Japonske v Suzuki je bila peterica voznikov kaznovana. Jenson Button, Rubens Barrichello, Adrian Sutil, Fernando Alonso in Sebastian Buemi po nesrečah, ki so zaznamovale kvalifikacije, niso upoštevali rumenih opozorilnih zastav in bodo tako na nedeljski dirki startali pet mest slabše.

Kvalifikacije so zaznamovale številne nesreče, med njimi tudi tista Nemca Tima Glocka, zaradi katere je moral v bolnišnico in je njegov jutrišnji nastop še vprašljiv. Omenjena peterica voznikov v nadaljevanju kvalifikacij ni upoštevala opozorilnih zastav, zaradi česar so komisarji dirke vodilnega v skupnem seštevku Buttona in preostalo četverico kaznovali v skladu s pravili. Button bo tako namesto s sedmega startnega položaja nedeljsko dirko začel z 12. mesta.