Peter Kenyon zapušča Chelsea

Športni direktor londonskega nogometnega kluba Chelsea Peter Kenyon zapušča dosedanjo funkcijo. Špekulacije ga večinoma povezujejo z odhodom v Manchester city.

Objavljeno
16. september 2009 20.02
An.B.
An.B.
London - Športni direktor londonskega nogometnega kluba Chelsea Peter Kenyon zapušča dosedanjo funkcijo. Kenyon, ki je leta 2003 zapustil Manchester united in postal prvi nakup takratnega svežega lastnika Chealseaja Romana Abramoviča, bo položaj zapustil koncem oktobra, a bo v bistveno manjši meri še vedno zastopal Chelsea.

 

"Načrtujem krajši odmor preden se odločim kaj želim v prihodnje. A čutim, da sem pripravljen še na en velik izziv. Na moje delovanje v Chelseaju sem zelo ponosen in vesel za številna prijateljstva, ki sem jih skoval tu," je ob slovesu povedal eden najboljših v svojem poslu.

 

Kenyon je pod Abramovičem skrbel za poslovno plat kluba in si zadal cilj preleviti Chelsea v edega dolgoročno najuspešnejših, najpopularnejših in najdonosnejših svetovnih nogometnih klubov. V njegovem obdobju je Chelsea pod vodstvom "enfant terribla" med trenerji Joseja Murinha dvakrat osvojil angleško prvenstvo in se leta 2008 uvrstil v finale Lige prvakov.

 

Špekulacije o odhodu s Stamford Bridgea so se začele širiti že pred začetkom letošnje sezone, večinoma pa so ga povezovale z Manchester cityjem, ki so ga pred kratkim prevzeli "nesramno bogati" Abu dabijski šejki.