Peterka sivi lase Bajcu

V Engelbergu so tvegali in – kot vse kaže – zadeli v polno. Čeprav v osrednji Švici še v petek ni prav nič dišalo po zimi, so vseeno sklenili, da bodo izpeljali dvodnevno prireditev za svetovni pokal v smučarskih skokih.

Objavljeno
13. december 2006 20.33
Primož Peterka
Ljubljana – V Engelbergu so tvegali in – kot vse kaže – zadeli v polno. Čeprav v osrednji Švici (kakor tudi drugod po Evropi) še v petek ni prav nič dišalo po zimi, so vseeno sklenili, da bodo dvodnevno prireditev za svetovni pokal v smučarskih skokih na veliki napravi Titlis ta konec tedna izpeljali po predvidenem programu, pa naj se zgodi, kar hoče. Hkrati so nemočno pogledovali v nebo in nestrpno čakali na prvi sneg, ki so ga nato vendarle dočakali. Ko se je po dolgem času pod ničlo spustila še temperatura, so Švicarji nemudoma zavihali rokave in začeli obenem izdelovati tudi umetni sneg.

Vodilni slovenski smučarski skakalci Rok Benkovič, Jernej Damjan, Robert Kranjec, Primož Peterka, Primož Pikl in Rok Urbanc se bodo v Engelberg odpravili jutri iz Ramsaua, kamor so se že v torek odpravili na dvodnevni trening. »Že zaradi nordijskih kombinatorcev, ki imajo konec tedna dve tekmi v Ramsauu, je na skakalnici veliko skakalcev, tako da je huda gneča. A druge možnosti pač nismo imeli, ker v Engelbergu pred petkom na žalost ne bo mogoče skakati,« je omenil Vasja Bajc, glavni trener naše skakalne reprezentance, ki ga skrbi, da bo imel v drugem zimskem ciklusu tekmovanj za svetovni pokal – ta se bo začel z novoletno turnejo v Oberstdorfu – namesto zdajšnjih šestih tekmovalcev le še štiri. »Mesto, ki smo si ga poleti izbojevali prek celinskega pokala, smo že izgubili, v veliki nevarnosti pa je tudi Primož Peterka, ki je na svetovni jakostni lestvici ta čas na 54. mestu. Torej na predzadnjem, ki še prinaša nastope med elito. Če v Engelbergu ne bo osvojil prav veliko točk, se zna zgoditi, da bo izpadel iz tako imenovane kvote in potem bomo imeli le še štiri skakalce v svetovnem pokalu,« je zaskrbljen Bajc.

Več preberite v sredini tiskani izdaji Dela.