Petra Majdič: Izboljšati moram drsalno tehniko

Slovenska športnica preteklega leta, smučarska tekačica Petra Majdič se mentalno že pripravlja na novo sezono in nove izzive. Najprej želi podreti rekord v številu osvojenih naslovov državne prvakinje v smučarskem teku.

Objavljeno
27. marec 2007 20.00
Petra Majdič: V sprintu je možno vse
Ljubljana - Za slovensko smučarsko tekačico je izredna sezona. Vknjižila je dve zmagi v svetovnem pokalu, odlično nastopala na tradicionalno najtežjih preizkušnjah, na svetovnem prvenstvu v japonskem Saporu postala svetovna podprvakinja, za nameček pa osvojila še četrto mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Petra želi izpiliti drsalno tehniko

"Sezona je bila res odlična. Okej, lahko bi seveda bila še boljša, če bi na vseh 25 tekmah osvojila stopničke, vendar menim, da smo skupaj z ekipo naredili velik korak naprej. Vedno se sicer da narediti še več, vendar pa moramo ostati realni in se zavedati, da je uvrstitev do desetega mesta na svetovnem pokalu vrhunski dosežek," je uvodoma dejala Majdičeva, ki je letos uresničila tisto, kar je že dolgo napovedovala oziroma so to napovedovali njeni dosežki. Slovenijo je postavila na zemljevid držav, ki lahko v smučarskem teku krojijo svetovni vrh.
"V prihodnosti želim ostati na vrhu, izboljšati svojo tehniko v prosti tehniki, napredovati na vsaki tekmi iz leta v leto. Čaka me še veliko dela. Kljub temu, da sem sama nad svojo drsalno tehniko že obupovala, trenerji niso. Z Ivanom imava v prihodnjem letu načrt prosto tehniko približati klasični in tako priti še višje v skupnem seštevku," je dodala nasmejana Majdičeva, ki je povedala, da bosta s trenerjem Ivanom Hudačem, ki je na več kot zasluženem dopustu na domačem Slovaškem, konec prihodnjega tedna predstavila še načrte za prihodnjo sezono.

V lovu za novim rekordom

"Zdaj ne bom počivala, v nedeljo me namreč čaka premikanje novega mejnika. Še vedno mi ni uspelo premagati odlične Nataše Lačen, ki si tako še zmeraj lasti rekord po številu državnih naslovov. V nedeljo bom skušala zmagati še na državnem prvenstvu. Nato me čakajo še trije tedni priprav in mogoče tudi tekmovanj," je še dejala Majdičeva, ki je iz rok direktorja nordijskih reprezentanc Primoža Ulage prejela lepo darilo. "Petra, imela si odlično sezono, česar smo izredno veseli. Zato ti podarjamo bon za lastno izbiro potovanj okrog sveta," je dejal Ulaga, Majdičeva pa je dodala, da se bo tako skušala vsaj delno oddolžiti svoji družini in jih kam peljati.

Smuči gredo na dražbo

Na šampionko ni pozabil niti glavni pokrovitelj, ki je Majdičevi poklonil parno posodo, s katero bo Majdičeva lahko kuhala na zdrav način, poleg tega pa si bo lahko z bonom nakupila tudi številne gospodinjske pripomočke. Ob tem so skupaj s pokroviteljem pripravili še dražbo smuči. "Doma imam nekaj smuči, s katerimi sem bila resnično zadovoljna. Obdržala sem jih za spomin, ampak mislim, da lahko kakšen par poklonim tudi v dobrodelne namene. Izbrala sem smuči, ki so še vedno uporabne in sem bila z njimi res zadovoljna," je še povedala Majdičeva.