Phoenix prekinil serijo porazov

Košarkarji v severnoameriški ligi NBA so ponoči po slovenskem času odigrali deset tekem. Zmagali sta obe moštvi, za katere sta nastopila slovenska košarkarja.

Objavljeno
21. februar 2007 13.07
NBA košarka
Washington - Košarkarji v severnoameriški ligi NBA so ponoči po slovenskem času odigrali deset tekem. Zmagali sta obe moštvi, za katere sta nastopila slovenska košarkarja. Beno Udrih je k uspehu San Antonia nad Denverjem s 95:80 v 12 minutah prispeval štiri točke, skok in podajo, Primož Brezec pa k zmagi Charlotta nad New Orleansom s 104:100 v 13 minutah dve točki, dvakrat pa je tudi uspešno skočil pod obročem. Serijo treh porazov je prekinil Phoenix, ki je v gosteh visoko s 115:90 ugnal ekipo Los Angeles Clippers.

V dresu Phoenixa blestel Nash

V Los Angelesu je v dresu Phoenixa blestel povratnik v ekipo 33-letni Kanadčan Steve Nash, v zadnjih dveh sezonah MVP v ligi. Nash, ki je pozdravil poškodbo rame, je dosegel 13 točk in 12 asistenc. Najučinkovitejši na parketu je bil njegov soigralec Shawn Marion z 31 koši. S 40. zmago v sezoni moštvo iz Arizone ostaja druga najuspešnejša ekipa v prvenstvu. Štiri zmage več je dosegel Dallas.

Iverson daleč od svojega povprečja

Udrihov San Antonio je preprečil zmagoslavno vrnitev Allena Iversona, ki se vrača po poškodbi gležnja. Prav Iverson je bil daleč od svojega povprečja, saj je dosegel vsega devet točk, drugi superzvezdnik v ekipi Denverja Carmelo Anthony pa le 15. Pri San Antoniu je 17 točk dosegel Tony Parker, Manu Ginobili 14 in Tim Duncan 12.

Ključni mož Felton

V Charlottu je bil ključni mož za zmago Sežančana Primoža Brezca in soigralcev branilec Raymond Felton z 21 koši in 11 podajami. Košarkar, ki v ligi igra dve leti, je bil najboljši tudi v zadnji četrtini, ko se je tekma odločala, saj je v sklepnem delu dosegel devet točk. Podobno učinkovit je bil na nasprotni strani branilec Chris Paul, ki je bil izbran na istem naboru kot Felton in s katerim se poznata že z univerzitetnih tekmovanj, saj je dosegel 20 točk in zbral sedem podaj.

Atlanta v tretji četrtini brez koša iz igre


Lepo zmago je dosegel tudi Chicago, ki je doma visoko ugnal Atlanto. Tekmo so gostitelji odločili v tretji četrtini, ko so Atlanti preprečili, da doseže vsaj en koš iz igre in ta del dobili z 28:8. Zanimivo je, da je Bikom sploh prvič v zgodovini uspelo, da nasprotnik ne doseže koša iz igre v celi četrtini, pred tem pa so imeli najboljšo obrambo leta 1999, ko je New Yorku v eni četrtini iz igre uspelo doseči en koš. Pri zmagovalcih je 17 točk dosegel Chris Duhon, po 16 pa Kirk Hintrich in Luol Deng.

Najučinkovitejši Arenas

Najučinkovitejši košarkar večera pa je bil Gilbert Arenas. K zmagi Washingtona nad Minnesoto je prispeval kar 38 točk in bil še štiri točke boljši od Rasharda Lewisa, ki je na tekmi med Seattlom in Memphisom dosegel 34 košev.