Pingvine pokopal lastni vratar

Ljubitelji lige NHL so v noči na torek resda lahko spremljali le tri dvoboje, toda hokejisti so bili strelsko zelo razpoloženi, saj je skupaj padlo 25 golov.

Objavljeno
20. februar 2007 10.52
S tekme v New Yorku
New York – Ljubitelji najhitrejše igre na svetu so v noči na torek resda lahko spremljali le tri dvoboje v severnoameriški ligi NHL, toda hokejisti so bili strelsko zelo razpoloženi, saj je skupaj padlo 25 golov. New York Islanders so premagali Pittsburgh Penguins s 6:5, Nashville Predators so bili s 4:1 boljši od Phoenix Coyotes, Philadelphia Fylers pa so na domačem ledu klonili proti Boston Bruins s 3:6.

Otočanom je večino tekme kazalo slabo, saj so Pingvini v drugi tretjini vodili že s 3:1, še na začetku zadnje tretjine pa s 5:4. Toda na njihovo srečo je že v drugi minuti zadnje tretjine izenačil Chris Simon (skupaj je dosegel dva gola), Mike Sillinger pa je le 26,8 sekunde pred koncem ugnal nezanesljivega Marc-Andreja Fleuryja in poskrbel za veselje domačih navijačev. Ob omenjenih so gole za gostitelje prispevali še Viktor Kozlov, Jason Blake in Miroslav Šatan. Pingvini so imeli kar nekaj razpoloženih hokejistov - Ryan Malone je zadel trikrat, Mark Recchi dvakrat, Sidney Crosby pa je tekmo končal s štirimi podajami -, toda niti to ob vratarskih napakah ni bilo dovolj.

Nashville je vpisal že 40. zmago v sezoni in je s 83 točkami ob Buffalu najuspešnejše moštvo lige. Na domačem ledu se je posebej izkazal Scott Hartnell, ki je zadel dvakrat v razmaku 23 sekund in dokončno odločil zmagovalca. Že pred tem sta prednost gostiteljem, ki so prekinili niz dveh porazov, zagotovila Jean-Pierre Dumont in Jason Arnott. Častni zadetek za Phoenix je slabe tri minute pred koncem tekme dosegel Oleg Saprikin.

Devet golov so gledalci videli v Philadelphii, toda na žalost domačih hokejskih privržencev večino v mreži Antera Niittymakija. Njegovo mrežo so prerešetali Petr Tenkrat (dvakrat), Marco Sturm, P. J. Axelsson, Brandon Bochenski in Marc Savard. Prav slednja sta poskrbela za navidez zanesljivo zmago, saj sta v zadnji tretjini dokončno zlomila odpor gostiteljev. Vse do konca druge tretjine, v kateri je padlo kar šest golov, so namreč Letalci tesno dihali za ovratnik Bostonu, ki je vodil "le" s 4:3. Zadetke za Philadelphio so zabili Jeff Carter, Kyle calder in Scottie Upshall.

Zdravstvene težave Buffala

Vodilno moštvo vzhodne konference v NHL, Buffalo Sabres, ima v zadnjih dneh veliko težav s poškodbami. Potem ko sta se pred dnevi poškodovala Rus Maksim Afinogenov, ki si je zlomil kost v levem zapestju, in Čeh Jiri Novotny, ki si je poškodoval gleženj, je na sobotni tekmi proti Bostonu "prisilni počitek"staknil še Čeh Aleš Kotalik. Slednji si je v trčenju z Bostonovim branilcem Andrewjem Ferenceom poškodoval desno koleno in bo z ledu odsoten od štiri do šest tednov. Kotalik je v tej sezoni na 59 tekmah zbral 14 golov in 22 podaj.

Izidi:

New York Islanders - Pittsburgh Penguins 6:5
Nashville Predators - Phoenix Coyotes 4:1
Philadelphia Flyers - Boston Bruins 3:6