Pingvini iščejo finančno rešitev v igralnici

Hokejski zvezdnik Mario Lemieux, ki je tudi lastnik moštva Pittsburgh Penguins, išče investitorje za nekdaj slavno ekipo, zdaj v precejšnjih finančnih težavah.

Objavljeno
19. december 2006 11.50
Mario Lemieux
Pittsburgh - Hokejski zvezdnik Mario Lemieux, ki je tudi lastnik moštva Pittsburgh Penguins, išče investitorje za nekdaj slavno ekipo, zdaj v precejšnjih finančnih težavah. Potem ko je prejšnji teden kazalo, da bo moštvo Pingvinov za 175 milijonov dolarjev kupil milijonar Jim Balsillie, je Lemieux izvedbo takšnega posla zdaj označil za "praktično mrtvo". Možna rešitev bi bil finančni vložek igralnice Isle of Capri, ki pa sodelovanje pogojuje s podelitvijo koncesije za igralne avtomate.

Igralnica Isle of Capri je ponudila, da zgradi tudi novo dvorano v vrednosti 290 milijonov dolarjev, s katero bi nadomestili sedanjo 45 let staro dvorano Mellon Arena. Projekt bi v celoti finančno krila igralnica, brez obveznosti davkoplačevalcev ali moštva, a v zameno zahteva, da ji zvezna država Pennsylvania podeli koncesijo za igralne avtomate v Pittsburghu; zanjo se sicer borita še dve igralniški podjetji.

Po umiku ponudbe Balsillieja pa sta se pojavila še dva nova kandidata, torontska poslovneža Frank D'Angelo in Barry Sherman, ki sta pripravljena kupiti moštvo in tudi zgraditi novo dvorano. Za navijače pa je še posebej pomembna obljuba, da bi moštvo tudi v njuni lasti ostalo v Pittsburghu, česar Balsillie v svoji ponudbi ni zagotovil.