Pingvini po šestih letih spet v končnici

V ligi NHL se je v končnico, po večletnem premoru, uspelo uvrstiti Pittsburghu, ki je premagal Washington. Moštvo Anžeta Kopitarja, ki je že dolgo brez možnosti za končnico, je tokrat klonilo proti San Joseju.

Objavljeno
28. marec 2007 12.52
Anže Kopitar je imel tokrat prazno statistiko
New York - Moštva v severnoameriški hokejski ligi NHL si nekaj krogov pred koncem rednega dela sezone pripravljajo izhodišča za končnico. Nekaj najboljših ekip je že dolgo povsem mirnih, večini ostalih kandidatk pa se obeta boj do zadnje tekme. Med tistimi, ki jim je uspelo po večletnem premoru, je tudi Pittsburgh, ki je v torek premagal Washington s 4:3. Moštvo edinega slovenskega udeleženca lige Anžeta Kopitarja je že dolgo brez možnosti za končnico, tokrat pa je klonilo proti San Joseju z 1:3.

V kalifornijskem obračunu so bili poraženi Kralji

Kopitarjev Los Angeles je v kalifornijskem obračunu klonil s San Josejem. Usoden je bil Patrick Marleau z dvema zadetkoma, tretjega pa je dodal Bill Guerin. Medtem ko so se Kralji že zdavnaj poslovili od misli na končnico, pa so Morski psi uspešnejši, saj jim je uspeh zagotovil nastop med najboljšimi 16 ekipami sezone. Za Los Angeles je častni gol dosegel Brian Willsie.

Pittsburgh je nazadnje videl končnico leta 2001

Pittsburgh si je po šestih letih spet zagotovil mesto v končnici. Dva zadetka Ryana Whitneyja ter gol in podaja Sidneyja Crosbyja, zadetek je bil že njegov 35. v sezoni, so bili dovolj za zmago s 4:3 proti Washingtonu. Pittsburgh je nazadnje videl končnico leta 2001, ko se je v prvem krogu pomeril z New Jerseyjem.

Mesto v končnici imajo zagotovljeno tudi Vragi

V končnici so tudi Vragi, ki pa so precej uspešnejši kot Pingvini, saj bodo že deseto sezono zapored nadaljevali tudi po rednem delu. Končnico so potrdili z zmago pri sosedih v dvorani Uniondale. Zach Parise je dosegel jubilejni 30. gol v NHL, manj razlogov za veselje pa imajo Otočani, saj se jim šest tekem pred koncem rednega dela obeta zelo izenačen boj za končnico. Tudi njihovim mestnim tekmecem je v torek spodletelo, na gostovanju v Montrealu so Rangerji izgubili s 4:6. Še posebej slabi so bili v drugi tretjini, ko so domači kar petkrat zadeli v polno, vratar gostov Henrik Lundqvist pa je moral po štirih prejetih zadetkih v sedmih minutah predčasno na klop.

Edmonton je doživel 14. poraz na zadnjih 15 tekmah

Nashville,ki se z Buffalom in Detroitom bori za naziv najboljšega moštva po rednem delu NHL, je s 4:3 odpravil Edmonton. Že zdaj je s 105 točkami dosegel klubski rekord, v četrtek pa se bo v neposrednem obračunu za prvo mesto v centralni skupini pomerili prav z Detroitom. Moštvo Edmontona, ki je lani igralo v finalu, letos pa nima nikakršnih možnosti za končnico, je doživelo 14. poraz na zadnjih 15 tekmah.

K zmagi Calgaryja je pripomogel tudi vratar Mika Kiprusoff


Poraz po dolgem nizu devetih zmag so doživeli tudi v Minnesoti. Šele po izvajanju kazenskih strelov so bili boljši igralci Calgaryja, potem ko sta bila v tem elementu igre najbolj zbrana Alex Tanguay in Jarome Iginla, k zmagi kanadske ekipe pa je pripomogel tudi vratar Mika Kiprusoff z 38 obrambami.

Vratar Carolina Hurricanes je svoje delo opravljal slabše


Prav nasprotno pa ni imel svojega dne čuvaj mreže Caroline Cam Ward. Od šestih ploščkov, ki so jih hokejisti Toronta spravili za njegov hrbet, si je enega pravzaprav v mrežo potisnil kar sam, pa tudi sicer s petimi prejetimi goli od 19 strelov ni deloval najbolj prepričljivo, tako da so ga zamenjali že pred koncem tekme.

Mike Modano je dosegel 505. zadetk v karieri

Še slabše kot Carolini se je godilo Phoenixu, ki je Dallas zapustil s pol ducata golov. Dva je Kojotom zabil Mike Ribeiro, Mike Modano pa je s 505. zadetkom v karieri še za en gol izboljšal statistiko najboljšega v ZDA rojenega strelca lige NHL.

Izidi hokejske lige NHL

Tampa Bay Lightning - Florida Panthers 2:5
Montreal Canadiens - New York Rangers 6:4
Ottawa Senators - Boston Bruins 2:3
St. Louis Blues - Columbus Blue Jackets 1:4
Minnesota Wild - Calgary Flames 0:1 (kazenski streli)
Colorado Avalanche - Vancouver Canucks 0:3
San Jose Sharks - Los Angeles Kings 3:1
(Anže Kopitar 22 minut za Los Angeles)
Dallas Stars - Phoenix Coyotes 6:0
Nashville Predators - Edmonton Oilers 4:3
Toronto Maple Leafs - Carolina Hurricanes 6:1
New York Islanders - New Jersey Devils 2:3
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 3:4